Uutta valikoimassa – True Gum luonnolliset purukumit ja pastillit

Julkaistu 12.09.23



True Gum on muoviton, vegaaninen ja biohajoava ksylitolipurukumi, joka on valmistettu pelkästään luonnollisista ainesosista.


Useimmat nykyiset purukumit ovat täynnä petrokemian ainesosia (muovia, suomeksi sanottuna), aspartaamia (keinotekoinen makeutusaine) ja hormonihäiritsijöitä (synteettiset antioksidantit BHA ja BHT, jotka merkitään koodeilla E320 ja E321).

True Gumissa käytetään tavallisen muovintäyttämän kumin sijaan chicle-kumia, jota tehdään sapotillapuun (Manilkara zapota) maitiaisnesteestä. Luonnollisen chiclekumin ansioista True Gum pysyy pehmeänä pidempään. Kosteutta lisää luomulaatuinen glyseriini, joka on kaiken muun tavoin kasviperäistä eikä sisällä GMO-ainesosia. Chiclekumi myös maatuu 10 kertaa nopeammin kuin tavallinen luonnonkumi.

True Gum on makeutettu vähäkalorisilla luonnollisilla makeutusaineilla, kasvin lehdistä saatavalla stevialla ja suomalaisista koivuista peräisin olevalla ksylitolilla. Suositeltu päivittäinen ksylitoliannos on 5 grammaa. Sen saa pureskelemalla 2 palaa True Gum -purukumia jokaisen aterian jälkeen. True Gumin ksylitolipitoisuus on 22 %.

True Gum ei sisällä mitään keinotekoista, eikä maku tee poikkeusta. Vain aitoja makuja luonnollisista aromeista ja ainesosista.

Valikoimasta löydät myös luonnolliset True Mints ksylitolipastillit sekä True Drops kurkkupastillit.



Tarina True Gumin takana


Oli syksy 2016. Pienen kööpenhaminalaisen asunnon keittiössä kaksi yliopistokaveria Morten ja Peter valmistivat yhdessä illallista. Se oli samanlainen ilta kuin mikä tahansa muu ja ystävät valmistivat terveellistä ateriaa, joka perustui terveellisiin luomu ainesosiin. Lopetettuaan aterian Peter avasi laukkunsa, veti esiin purukumipakkauksen ja tarjosi Mortenille palasen.

Tässä nimenomaisessa purukumissa oli nestemäinen keskus ja sen läpi kulkevia vihreitä neonvärisiä raitoja. Kun katsoo heidän tyhjiä lautasiaan, jotka vain hetki sitten olivat täyttyneet tuoreista terveellisistä vihanneksista, oudon näköisestä neonvärisestä purukumista tuli yhtäkkiä melkoinen kontrasti. Luomuateria oli yksinkertainen, luonnollinen ja helppotajuinen - purukumi, jota he nyt pureskelivat, oli juuri päinvastaista kuin he luulivat.

Tämä oivallus herätti keskustelua kahden ystävän välillä - tiesikö kukaan heistä todella, mistä purukumi oli tehty? Ja miksi se ei liuennut, jos se päättyi kadulle tai luontoon, kuten mikä tahansa muu elintarvike lopulta hajoaisi? He tajusivat nopeasti, että nämä olivat kysymyksiä, joihin kukaan heistä ei tiennyt vastauksia.

Nämä vastaamattomat kysymykset asettuivat heidän mieleensä ja seuraavien päivien aikana sekä Morten että Peter viettivät paljon aikaa tutkien, kuinka tavallista purukumia valmistetaan. Suureksi yllätyksekseen he oppivat, että tavallista purukumia valmistetaan synteettisestä maaöljypohjaisesta kumipohjasta, joka sisältää samoja muovisia ainesosia, joita löytyy myös muovipulloista, liimasta ja autonrenkaista. He olivat yhtä mieltä siitä, että tavallinen purukumi ei ollut asia, jota he halusivat jatkaa pureskellen. Eikö ollut mahdollista valmistaa purukumia, joka olisi hyväksi ympäristölle ja ihmisille?

Järkyttyneenä löydöstään, mutta haluttomana luopumaan purukumitottumuksistaan, Morten ja Peter päättivät, että he halusivat tehdä oman muovittoman purukumivaihtoehdon. Tämä oli kaikkea muuta kuin nopea korjaus ja osoittautui paljon kovemmaksi prosessiksi kuin ensin ennakoitiin. Yli 1,5 vuotta myöhemmin, lukemattomien tuntien ja epäonnistuneiden yritysten jälkeen pienessä kotikeittiössä, True Gum -reseptit lopulta täydellistyivät ja True Gum -reseptistä tuli totta.

Lue lisää True Gumista www.truegum.com

Artikkelin tuotteet
BEST SELLER
Muoviton Vegaaninen Biohajoava
2.25€
BEST SELLER
Sokeriton Makea Vegaaninen
1.49€
BEST SELLER
Sokeriton Makea Vegaaninen
1.49€
Muoviton Vegaaninen Biohajoava
2.25€
BEST SELLER
Muoviton Vegaaninen Biohajoava
2.25€
BEST SELLER
Muoviton Vegaaninen Biohajoava
2.25€
BEST SELLER
Muoviton Vegaaninen Biohajoava
2.25€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...