Tarina Dr. Hauschka Ruusuvoiteen takana

Julkaistu 28.11.22



Elisabeth Sigmundilla oli merkittävä rooli Dr. Hauschka kosmetiikan kehityksessä. Hänen ideansa elävät edelleen Dr. Hauschka kosmetiikkatuotteissa ja -hoitomenetelmissä.


Elisabeth Sigmund syntyi ja kasvoi Wienissä. Opiskeltuaan kaksi lukukautta lääketiedettä hän alkoi 1930-luvun puolivälissä kehittää omia, rohtokasveihin perustuvia luonnonkosmetiikkatuotteitaan. Toisen maailmansodan jälkeen hän avasi Tukholmassa oman kauneushoitolan, jossa hän käytti itse valmistamiaan tuotteita ja kehitti kokonaisvaltaisen ihonhoitomenetelmänsä. Intiaan suuntautuneen vuoden kestäneen opintomatkan jälkeen hän aloitti yhteistyön WALA Heilmittel GmbH:n kanssa. Tämän tuloksena syntyivät Dr. Hauschka kosmetiikka ja Dr. Hauschka kosmetologien koulutusohjelma.

Elisabeth Sigmund tutki koko elämänsä ajan rohtokasveja käsittelevää kirjallisuutta ja löysikin monta jo unohdettua kasviaarretta. Yksi esimerkki näistä on masmalo (Anthyllis vulneraria), jonka sääteleviä voimia hän käytti hyväksi kasvojenhoitotuotteissaan. Useat Dr. Hauschka valmisteet pohjautuvat Elisabeth Sigmundin laajaan rohtokasvitietouteen. Keltaisena kukkivalla masmalolla on monia ihoa tasapainottavia ominaisuuksia ja siksi se on avainasemassa Dr. Hauschka kosmetiikassa. Masmaloa käytetään monissa erilaisissa kasvojenhoitotuotteissa sekä värikosmetiikassa. Masmalouute valmistetaan WALAlla erityisten käsittelymenetelmien avulla.

Elisabeth Sigmundin viehtymys äidin kampauspöydän kosmetiikkatuotteisiin vaihtui pian tutkijan uteliaisuuteen. Elisabeth tarkkaili muun muassa sitä, miten hänen äitinsä käyttämän Elida-päivävoiteen öljy- ja vesifaasi erottuivat toisistaan. Voideputkiloa avattaessa päällimmäisenä oli aina ohut kerros öljyä. Apteekkari Paul Redtenbacher valmisti Reschin perheen rouville taikapähkinää sisältävää kasvovettä ja Crème Céleste -voidetta, jonka resepti oli peräisin Elisabethin isoäidiltä Anastasialta. Apteekkari huomasi, että Elisabeth oli tavallista kiinnostuneempi kosmetiikasta. Hän otti Elisabethin mukaansa apteekin takahuoneeseen, jossa sekoitettiin lääkevoiteita, kosmetiikkatuotteita ja kasvovesiä. Paul Redtenbacher opetti Elisabethille tuotteiden valmistusta ja antoi hänen myöhemmin itse yhdistellä eri ainesosia. Tuolloin Elisabeth oppi, kuinka syntyy emulsio.

Paul Redtenbacherin ansiosta Elisabeth Sigmundissa heräsi kiinnostus itse valmistettuun kosmetiikkaan, jolla ei ollut vain ehostava vaan myös parantava vaikutus. Elisabeth saattoi nyt ensimmäistä kertaa soveltaa rohtokasviosaamistaan käytännössä. Hän aloitti kokeilunsa valmistamalla kotona salviateetä, joka lievittää tulehduksia. Hän myös liotti ruusunlehtiä vedessä ja lisäsi tähän vesiuutteeseen eteeristä ruusuöljyä, koska tuoksu ei ollut hänestä tarpeeksi voimakas. Elisabethin äiti erehtyi luulemaan tyttärensä uteliaisuutta turhamaisuudeksi ja halusi estää tätä jatkamasta kokeilujaan, mutta tuloksetta. Elisabethin kiinnostus itse valmistettuihin ihonhoitotuotteisiin vain yltyi. "Liikkeissä myytävät voiteet eivät miellyttäneet minua. Halusin käyttää luotettavia raaka-aineita ja sekoittaa voiteeni itse", hän kertoi. Jo kouluaikanaan Elisabeth ja hänen paras ystävättärensä Wilma osallistuivat Wienissä geneveläisen kosmetiikkavalmistajan Tokalonin kosmetiikkakurssille.

Elisabethin isoäidillä Anastasialla oli hallussaan perinteinen määriläinen resepti voiteelle, jonka nimi oli Crème Céleste eli "taivaallinen voide". Tämä kasvovoide sisälsi manteliöljyä ja ruusuvettä ja sen sanotaan olleen yksi Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabethin (1837–1898) kauneuden salaisuuksista. Kun Elisabeth Sigmund kehitti ensimmäisen Dr. Hauschka kosmetiikkavalikoiman yhteistyössä WALAn kanssa, Crème Céleste toimi esikuvana nykyiselle Dr. Hauschka Ruusuvoiteelle, jonka koostumus tosin on huomattavasti täyteläisempi. Jaloruusun terälehdistä ja villiruusun marjoista valmistetut uutteet harmonisoivat ihoa ja edistävät sen uusiutumista. Karitevoi, ruusuvaha ja avokadoöljy suojaavat ihoa kuivumiselta. Rohtokasvien kuten ruusun, rohtosalkoruusun ja mäkikuisman yhdistelmä vahvistaa ihoa ja sen luonnollisia voimia.

Hellää helpotusta ihonhoitoon Ruusuvoiteella – monipuolisella klassikkotuotteella, joka hoivaa ihoa kosteuttaen ja vahvistaen sitä vaihtelevissa sääolosuhteissa. Ruusuvoide on saanut suloisen lempinimen koko perheen villapaitavoiteena, sillä se tunnetaan erinomaisesta suojaustehostaan pakkassäillä. Tiesitkö, että monikäyttöistä ruusuvoidetta voi käyttää myös meikissä? Voide sisältää ruusuvahaa – anna siis voiteen pehmetä hetken käsiesi lämmössä ja painele hellästi iholle.


Käytä ruusuvoidetta

• hoitovoiteena kaikille ihotyypeille talvikuukausina

• hoitovoiteena herkälle, couperoottiselle ja rosacea-iholle

• suojavoiteena ulkoillessa ja urheillessa pakkasella

• hoito- ja suojavoiteena lapsille

• meikinalusvoiteena

• kuultovoiteena


Vuodesta 1967 lähtien toiminut Dr. Hauschka on luonnonkosmetiikan pioneeri, jonka tuotteet tukevat kokonaisvaltaista ihonhoitoa ja hoitavat tuloksellisesti visaisiakin iho-ongelmia. Tarkkaan valitut biodynaamisesti viljellyt ja luomulaatuiset rohtokasvit tukevat ihon luonnollista toimintaa ja huolehtivat ihosi jatkuvasti muuttuvista tarpeista.

Artikkelin tuotteet
Hoitaa ja poistaa hajuja Hellii herkkää ihoa Voidemainen roll-on
19.31€
Suojaa herkkää ihoa Täyteläinen koostumus Palauttaa ihon tasapainon
28.76€
BEST SELLER
Klassikkotuote Hoitaa ja suojaa Kuivalle iholle
28.76€
BEST SELLER
Suojaa ja elävöittää ihoa Kevyt koostumus Herkälle iholle
29.80€
Tasapainottava kylpyöljy Virkistää oloa Tekee ihosta pehmeän
26.60€
Tasapainottaa koko kehon ihoa Ylläpitää kosteutta Laukaisee jännitystä
26.60€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...