Millainen on Pitta iho- ja ihmistyyppi ja miten sitä hoidetaan

Julkaistu 02.09.21



Pitta ihon tunnistaa parhaiten siitä, että se on aina lämmin ja hiukan herkkä. Se on myös pehmeä, persikkainen, vaalea tai lämpimän kuparisävyinen ja pisamia saattaa ilmestyä auringon vaikutuksesta. Huokoset ovat syvät ja iho hiukan öljyinen t-alueella.

Polttava tunne tai kutina, herpesalttius, akne, tulehtuneet näppylät ja rosacea kertovat lliiallisesta Pitta-doshasta ihossa. Iho voi olla liian öljyinen ja tulehtua. Allergiset reaktiot, nenäverenvuoto ja hiukan vuotavat näppylät kertovat liiallisesta Pittasta, kuivat ja hilseilevät silmäluomet ja ihon pigmentoituminen samoin. Couperosa ja erilaiset pintaverisuoniin liittyvät häiriöt sekä korkea verenpaine ovat Pittaan liittyviä.

Kun ihmisen Pitta-dosha on tasapainossa, hänessä on sisäinen tuli; älykkyys, ruuansulatus ja entsyymit, kyky toimia ja saada aikaan. Pitta on tasapainossa, kun kykenee käsittelemään ulkoiset ja sisäiset ärsykkeet, aistihavainnot, ruuan ja tunteet. Jos Pittan tuli häiriintyy, alkaa muodostua kuonaa, amaa, joka tukkii kanavat. Ihon ja silmien hehku katoaa ja olo muuttuu tukkoiseksi.




Pitta on kehotyypiltään keskikokoinen. Rinnat ovat suipot, nännit ja huulet punaiset. Pitta on yrittäjähenkinen, terävä-älyinen organisaattori, joka saa aikaan. Ruokahalu on hyvä, ja ruoka maistuu vaikka kylmänä. Moni Pitta nauttii hyvin tulisesta ruuasta, vaikka Pittaa tasapainottaisi mieto, makea, miedosti suolattu ruoka ja vihreät vihannekset. Pittan silmät ovat usein valonarat ja iho herkkä auringolle. Pitta on tarkka ja vaihtelunhaluinen kuluttaja.

Pittalla on tulinen temperamentti ja vahva itsekuva, hän on nopea ja energinen ja pitää kaikkia lankoja käsissään. Epätasapainoisena hän on kriittinen, ärtynyt ja jää jumiin omaan näkemykseensä. Hänen pitää muistaa, että maailmassa tarvitaan myös haaveilevia Vatoja ja tasaisia Kaphoja. Vatsahaavat, suonikohjut, peräpukamat ja mahavaivat, puhumattakaan ilkeydestä ja vihamielisyydestä, kiusaavat Pittaa, jos hän itseltään tai maailma vaatii liikaa, eikä pysy kohtuudessa.

Pittaa pitää tasapainossa kohtuullisuus: työnteossa, liikkumisessa, syömisessä, sosiaalisessa elämässä. Tasapainottava väri on sininen ja viilentävät asiat, kuten uiminen tai viileät, miedot tai makeat ruuat, kitkerät vihreät vihannekset, ihonhoidossa savi ja sisäisesti ja ulkoisesti ghee, hyvälaatuinen voiöljy, tasaa kuumuutta. Pitkäaikainen kuumuus ei sovi Pittalle. Hieronnassa tiiviit, napakat otteet ja vaihtelu, äänimaailmassa hiljaisuus ja kaunis, taiteellinen musiikki rauhoittavat Pittaa.


Pittaa hoitavia tuotteita ovat rauhoittavat, kosteuttavat ja ravitsevat tuotteet, kuten Providan Helokki tehokosteusvoide, Hamamelis puhdistusmaito, Calendula kasvovesi, Bio neutral ensiapuvoide, Gelee royal silmänympärysöljy, Calendula kosteusvoide, Manteli kasvonaamio, Gingko bio kuorinta, Ruusu ampullit ja Pitta ayurvedinen öljysekoitus sekä Speick Relax & refresh saippua.



Sybila Pitkänen

Ayurvedan harjoittaja

Luomukosmetologi

Artikkelin tuotteet
Puhdistaa ja ravitsee Ylläpitää ihon pH-tasapainoa Kaikille ihotyypeille
28.10€
Elvyttävä kehäkukkahoitoneste Tasapainottava Kaikille ihotyypeille
24.75€
Syväpuhdistaa ja uudistaa Kirkastaa ihoa Kaikille ihotyypeille
26.35€
Tehokosteuttaja Kuivalle, jopa kutisevalle iholle Kaikenikäiselle iholle
26.50€
Hajusteeton Luottovoide Herkälle ja kuivalle iholle
34.70€
Herkälle tai erittäin herkälle iholle Rauhoittaa ja ravitsee Hellävarainen mutta tehokas
30.70€
Vaativalle silmänympärysiholle Uudistaa ja ravitsee Erittäin tehokas
22.30€
Täyteläinen palasaippua Minttu ja sitruunaruoho Rauhoittaa ja rentouttaa
5.75€
Öljysekoitus Pitta-doshalle Räätälöi tuotteita Demeterlaatuinen
13.95€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...