Millainen on Pitta iho- ja ihmistyyppi ja miten sitä hoidetaan

Julkaistu 02.09.21Pitta ihon tunnistaa parhaiten siitä, että se on aina lämmin ja hiukan herkkä. Se on myös pehmeä, persikkainen, vaalea tai lämpimän kuparisävyinen ja pisamia saattaa ilmestyä auringon vaikutuksesta. Huokoset ovat syvät ja iho hiukan öljyinen t-alueella.

Polttava tunne tai kutina, herpesalttius, akne, tulehtuneet näppylät ja rosacea kertovat lliiallisesta Pitta-doshasta ihossa. Iho voi olla liian öljyinen ja tulehtua. Allergiset reaktiot, nenäverenvuoto ja hiukan vuotavat näppylät kertovat liiallisesta Pittasta, kuivat ja hilseilevät silmäluomet ja ihon pigmentoituminen samoin. Couperosa ja erilaiset pintaverisuoniin liittyvät häiriöt sekä korkea verenpaine ovat Pittaan liittyviä.

Kun ihmisen Pitta-dosha on tasapainossa, hänessä on sisäinen tuli; älykkyys, ruuansulatus ja entsyymit, kyky toimia ja saada aikaan. Pitta on tasapainossa, kun kykenee käsittelemään ulkoiset ja sisäiset ärsykkeet, aistihavainnot, ruuan ja tunteet. Jos Pittan tuli häiriintyy, alkaa muodostua kuonaa, amaa, joka tukkii kanavat. Ihon ja silmien hehku katoaa ja olo muuttuu tukkoiseksi.