Kuivan ja atooppisen ihon hoito

Julkaistu 19.01.23



Atopia voi ilmetä pelkästään ihottumana, nuhana, silmäoireina tai astmana, mutta usein se ilmenee näiden yhdistelminä. Talvi on koettelevaa aikaa atooppiselle iholle. Atooppisella iholla voi esiintyä ihottumaa erityisesti juuri kylmien ja kuivien talvikuukausien aikana. Atoopikon ihosta haihtuu paljon kosteutta ihon rakenteen takia. Atooppisella iholla suojaava hydrolipidikalvon toiminta on yleensä puutteellinen, jolloin ihon suojamekanismit eivät toimi ideaalisti.

Atooppinen iho oireilee yleensä kuivuutena, hilseilynä ja punoituksena. Iho voi myös halkeilla, jolloin vaarana on ihon tulehtuminen. Kuivan ihon kutiava tunne johtaa yleensä raapimiseen, joka saattaa rikkoa ihoa. Atopian hoidossa tärkeintä on saada kosteus ja rasva pysymään ihossa ja vahvistaa ihon suojausta. Kutinaa hillitsevät tuotteet ovat myös erityisen tärkeitä atooppisen ihon hoidossa.

Dr. Hauschkan MED tuotteet ovat suunniteltu kuivan ja herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Tuotteiden miellyttävät koostumukset, huomaamaton raaka-aineista peräisin oleva tuoksu ja ihoa rauhoittavat vaikutukset tekevät MED-tuotteista reagoivan ihon suosikkeja. MED-tuotelinja on kehitetty uusimpien tieteellisten tutkimustulosten pohjalta yhteistyössä ihotautilääkärien, kosmetologien ja yliopistojen kanssa. Tuotteet sopivat koko perheelle ja kaikki MED-linjan tuotteet ovat hajusteettomia.

MED-tuotelinjan perushoitoon ja tehohoitoon tarkoitetuissa tuotteissa pääraaka-aineena on jääruoho, jolla on erinomainen kyky sitoa kosteutta ihoon. Jääruoho selviytyy luonnossa varastoimalla lehtiinsä vettä, samalla vetäen puoleensa kosteutta ympäristöstä. Iholla raaka-aine toimii samoin kuin luonnossa. Kaikkien MED-tuotteiden pohjana ovat luonnolliset ja aidot kasviöljyt, jotka muistuttavat rakenteellisesti ihon omia rasvahappoja.


Atooppisen ihon hoito, kuten minkä tahansa ihonhoidollisen haasteen hoitaminen on aina hyvin yksilöllistä. Moninaisissa ihohoidon haasteissa suosittelemme varaamaan hoito & konsultaatio ajan Ihohoitola Lupaukseen.

Mikäli kaipaat apua atooppisen ihon hoitoon etänä, varaa aika Ihohoitola Lupauksen videokonsultaatioon täältä.


Ihohoitola Lupauksen ammattilaiset suosittelevat atooppisen ihon ja hiuspohjan hoitoon:


Lue Jenni Rotosen kattava kirjoitus atooppisen ihon hoidosta. Haastattelussa asiantuntijana Ihohoitola Lupauksen kosmetologi ja farmaseutti Tarja.

Artikkelin tuotteet
Erittäin kuiville käsille Rasitukselle altistuvalle iholle Pitkävaikutteinen kosteutus
19.00€
Ärtyneelle ja kutisevalle iholle Rauhoittaa punoittavaa ihoa Paikalliseen käyttöön
18.45€
Kuivalle ja hilseilevälle iholle Helpottaa kutinaa Vahvistaa ihon suojamekanismia
38.50€
Herkälle ja kuivalle hiuspohjalle Atooppiselle hiuspohjalle Hajusteeton
22.56€
Kuivalle ja herkälle hiuspohjalle Hiuspohjan syväpuhdistukseen Suunniteltu atooppiselle hiuspohjalle
25.66€
Kuivalle ja atooppiselle iholle Lievittää kireyden tunnetta Imeytyy välittömästi
28.76€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...