Dr. Hauschka Med - hoitavaa apua herkälle ja kuivalle iholle

Julkaistu 25.02.21

Saksalaisen Dr. Hauschka -luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista suomalaisistakin. Dr. Hauschka -tuotteita valmistava Wala Heilmittel GmbH on Saksassa tunnettu laadukkaista lääkevoiteistaan sekä antroposofisista lääkkeistään. Dr. Hauschka Med -tuotelinjassa onkin hyödynnetty WALA:n ainutlaatuista tietotaitoa iho-ongelmia rauhoittavista kasviuutteista. Raaka-aineet kuten rätvänäuute, tuorepuristettu jääruohomehu, kaakaovoi, unikonsiemenöljy, mangovoi ja amyrisöljy auttavat kuivaa, herkkää, ärtynyttä ja punoittavaa ihoa rauhoittumaan ja eheytymään.

Kylmät talvikuukaudet ovat Suomessa herkkä- ja kuivaihoisille haastavaa aikaa. Ilman kosteuspitoisuus laskee merkittävästi pakkasen ja sähkölämmityksen myötä, mikä kiihdyttää kosteuden haihtumista ihosta. Tämä saa herkän ja kuivan ihon tuntumaan kireältä ja ärtymään entisestään. Halusimmekin antaa 5 vapaaehtoiselle iho-ongelmista kärsivälle Dr. Haushka Med -ihonhoitotuotteet testattavaksi. Kaikilla testihenkilöillä oli ongelmana atooppinen ihottuma. Testaajien joukossa oli myös kaksi atooppisesta ihottumasta kärsivää lasta. Aikuisten testihenkilöiden ihoa oli hoidettu jo vuosikausia apteekin tuotteilla, mutta toiveissa oli löytää luonnollisempia vaihtoehtoja.

Testaus toteutettiin marraskuussa ilmojen viiletessä ja jokainen koehenkilö sai testattavaksi Jääruoho Kasvovoiteen, Jääruoho Vartalovoiteen, Jääruoho Tehovoiteen ja Potentilla Akuuttivoiteen. Jääruoho Kasvovoiteen ja Vartalovoiteen avulla herkkää ja kuivaa ihoa hoidetaan päivittäin, suojaten ja kosteuttaen, mutta Jääruoho Tehovoidetta ja Potentilla Akuuttivoidetta käytetään paikallisesti erityisen kuiville, kutiaville ja ärtyneille ihoalueille. Molemmat tuotteet lievittävät kutinaa ja hoitavat tehokkaasti ihoa, mutta niitä on tarkoitus käyttää hieman eri vaiheissa ihottumaa. Oikeastaan voidaan sanoa, että Jääruoho Tehovoide sopii kaikille (3 kuukauden iästä ylöspäin) hoitamaan erityisen kuivia ja hieman kutisevia ja/tai punoittavia ihoalueita, mutta Potentilla Akuuttivoide on tarkoitettu (1 vuoden iästä ylöspäin) käytettäväksi erityisesti ärtyneille, punoittaville ja kutiaville ihoalueille, joita esiintyy yleensä esimerkiksi atooppisessa ihottumassa. Jääruoho Tehovoiteessa on muun muassa tuorepuristettua jääruohomehua, joka sisältää ihoa rauhoittavaa ja kutinaa hillitsevää proliinia. Potentilla Akuuttivoiteessa taas on vahvaa rätvänän juuriuutetta, jolla on tulehduksia ehkäisevä ja ihoa korjaava vaikutus.