Demeter – Maapallon hyväksi maanviljelyn avulla

Julkaistu 17.08.23



Demeter on biodynaamisten tuotteiden tuotemerkki. Demeter-merkkiä saavat käyttää vain tarkasti valvotut toimijat. Koko tuotantoketju tuottajasta jatkojalostukseen tarkastetaan, jotta voidaan varmistua, että korkeat kansainväliset laatukriteerit täyttyvät. Demeter-merkitty tuote täyttää lisäksi luonnonmukaisen tuotannon ehdot. Biodynaamisessa viljelyssä pyritään toteuttamaan ihmiskunnan ikiaikaista toivetta: maan jättämistä jälkipolville elävämpänä ja hedelmällisempänä kuin se on saatu.

Maailmanlaajuisen Demeter -luonnonkosmetiikkaohjeistuksen tavoitteena on tarjota ihmisen ihoa mahdollisimman hyvin hoitavia tuotteita, mahdollisimman pienillä negatiivisilla ympäristövaikutuksilla. Valmistuksessa käytettävät raaka-aineet tulee olla mahdollisimman suurelta osin biodynaamisesti tuotettuja tai luomua. Raaka-aineiden jalostamiselle on tarkat ohjeet – tavoitteena on ylläpitää tai parantaa luontaisen raaka-aineen hyviä ominaisuuksia. Valmistuksen jälkeen esimerkiksi jätevedet on käsiteltävä ja pakkauksissa otettava huomioon ympäristö.


Demeter-sertifiointi

Biodynaaminen maatila muodostaa toimintaympäristön, jossa ylläpidetään maan elämää, kasvien kasvua ja sopivaa kotieläintaloutta. Silloin puhutaan maatilakokonaisuudesta. Biodynaamiset tilat tuottavat laadukasta ravintoa maan hedelmällisyyden, elinvoimaisten kasvien ja lajinmukaisen eläintuotannon ansiosta. Samalla ne edistävät sellaisen maiseman muodostumista, jolla on kyky kehittyä ja elävöityä.

Demeter on biodynaamisen tuotannon kansainvälinen valvontamerkki. Suomessa Demeter -tuotteet kuuluvat biodynaamisen valvonnan lisäksi luomuvalvontaan.

Biodynaaminen maatalous on maailman vanhin luomuviljelyjärjestelmä. Inspiroiva maailmanlaajuinen liike, joka edistää ainutlaatuisen kokonaisvaltaista lähestymistapaa luonnonmukaiseen maatalouteen, puutarhanhoitoon, ruokaan ja terveyteen. Nykyään biodynaaminen maatalous on yksi maailman kestävimmistä ja uudistuvista maatalouden muodoista.

Lue lisää Demeteristä täältä.

Lupaus Puodin valikoimasta löydät Demeter-seritifoituja luonnonkosmetiikkatuotteita sekä elintarvikkeita.

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...