Apua iho-ongelmiin – couperosa ja rosacea

Julkaistu 24.05.23



Couperosalla tarkoitetaan kasvojen alueella esiintyvää punoitusta, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista iholla. Hoitamattomana couperosa voi kehittyä ruusufinniksi, jossa punoituksen lisäksi iholle ilmaantuu märkänäppylöitä. Rosacean hoito on huomattavasti vaativampaa kuin couperosan.


Couperosan tyypillisiä oireita ovat ihon kiristely, kuivuus, punoitus poskipäillä ja nenällä sekä ihon poltteleva ja kuumottava tunne. Couperosan esiintyvyys on tyypillistä ohut ja herkkä ihoisilla. Ihon pinnallisten verisuonten laajentuminen johtuu yleisesti auringon UV-säteilystä. Couperosan oireet alkavat yleensä 30–50 vuoden iässä, mutta sitä voi esiintyä myös nuoremmilla. Alkuvaiheessa ihon punoitusta ja kuumotusta esiintyy ajoittain, mutta oireiden edetessä ihon kuumotus ja punoitus voi jäädä pysyväksi.

Rosaceaa eli ruusufinniä esiintyy samoin useimmin 30–50-vuotiailla. Taipumus ruusufinniin on perinnöllinen. Poskiin, nenään, otsaan tai leukaan ilmestyy punoitusta, katkenneita hiusverisuonia ja märkäpäitä. Ruusufinni on pitkäaikainen vaiva ja se oireilee yleensä aaltoillen. Ruusufinnin syy on monitekijäinen ja suurelta osin vielä tuntematon. Nykykäsityksen mukaan rosaceaihon immuunipuolustuksessa ja tulehduksen säätelyssä on poikkeavuutta.

Kesä on monesti haastavaa aikaa rosacea ihoisille auringonsäteilyn takia, joka saattaa aktivoida tulehdusta ihossa entisestään. Onkin tärkeää suojata iho auringolta asusteilla taikka aurinkosuojavoiteilla.

Haastavien iho-ongelmien tueksi suosittelemme hoito & konsultaatio ajan varaamista Ihohoitola Lupaukseen. Mikäli kaipaat apua iho-ongelmiin etänä, varaa aika ihonhoidolliseen videokonsultaatioon tästä.


Lupauksen ihonhoidon ammattilaisten tuotesuositukset couperosan ja rosacean hoitoon:


Lymfakierron aktivoiminen on rosacean hoidossa erittäin tärkeää, sillä se auttaa vähentämään punoitusta, rauhoittamaan tulehdusta ja vähentämään epäpuhtauksien syntymistä. Eli vaikuttamalla pintaa syvemmälle, tulokset näkyvät ihon pinnassa. Ihohoitola Lupaus on lymfahieronnan todellinen ammattilainen ja lymfastimulaatio sisältyy automaattisesti kaikkiin Dr. Hauschka kasvohoitoihin. Varaa aika lymfahierontaan tai lymfastimulaatioon Ihohoitola Lupaukseen.

Artikkelin tuotteet
BEST SELLER
Klassikkotuote Hoitaa ja suojaa Kuivalle iholle
28.76€
BEST SELLER
Suojaa ja elävöittää ihoa Kevyt koostumus Herkälle iholle
29.80€
Rauhoittava tehohoito Tukee ihon uusiutumista Herkälle, punoittavalle iholle
25.66€
Rauhoittava tehohoito Tukee ihon uusiutumista Herkälle, punoittavalle iholle
82.15€
Rauhoittaa ihon punoitusta Verisuonia supistava vaikutus Hoitaa ja vahvistaa
31.86€
BEST SELLER
Vahvistaa ihoaCouperoottiselle iholleHerkälle ja punoittavalle iholle
35.85€
Couperosan hoitoon Vegaaninen Hajusteeton
44.60€
-55 %
Rauhoittaa ihon punoitusta Verisuonia supistava vaikutus Hoitaa ja vahvistaa
4.05€ 9.00€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...