Kevätsiivous ilman kovia kemikaaleja

Julkaistu 26.04.22



Kevätsiivous ilman kovia kemikaaleja: Sonett-ekopesuaineilla puunaat kodin kuntoon luontoa likaamatta


Ekopesuaineiden edelläkävijänä tunnetun Sonett:in pesuaineilla siivous sujuu iho- ja ympäristöystävällisesti.


Pesuaineviidakossa vaeltaessaan kuluttaja törmää, jos jonkinlaisiin väitteisiin puhdistusaineiden ympäristöystävällisyydestä. Moni kakku on päältä kaunis muttei läheskään kaikkien pesuaineiden ekologisuusväitteille ole katetta.

Sonett:ille pesuaineidensa ekologisuus on itsestäänselvyys — ja ainoastaan osa yrityksen kokonaisvaltaista vastuullisuutta, johon kuuluvat olennaisena osana myös sosiaalisen ja taloudellisen vastuullisuuden osa-alueet. Yrityksen omistaa säätiö, jonka tarkoituksena on edistää yhteistä hyvää niin yhteiskunnassa kuin laajemminkin maailmassa. Vuoden 2022 alussa Sonett palkittiinkin Saksassa arvostetulla vastuullisuuspalkinnolla, joka on kunnianosoitus yrityksen yli 40-vuotiselle työlle ekologisten pesuaineiden suunnannäyttäjänä.

Syy Sonett:in perustamiseen vuonna 1977 oli syvä huoli vesistöjen tilasta ja ymmärrys vedestä kaiken elämän lähtökohtana. Tältä pohjalta ponnistaen onkin täysin selvää, että Sonett-pesuaineet ovat 100 % biohajoavia ja kokonaisvaltaisesti vastuullinen valinta.


Kevätsiivous luontoa likaamatta - annostele ekopesuaineesi oikein

Kirkas kevätaurinko paljastaa armottomasti ikkunoiden likatahrat ja kotiin kertyneen pölyn. Keväällä onkin tehosiivouksen aika! Kovien kemikaalien sijaan puunauspuuhissa kannattaa suosia ekologisia pesuaineita, joilla kodin pinnat saa puhtaiksi tehokkaasti ja turvallisesti. Kun ekopesuaineena annostelee oikein eli pakkauksen ohjeita huolellisesti noudattaen, puhdistusaineet ovat todella riittoisia eivätkä tule juurikaan marketpesuaineita kalliimmiksi. Yllättävän moni lotraa pesuaineita liikaa, jolloin tulee vahingossa myös huonontaneeksi niiden tehoa — annosteluohjeiden noudattaminen säästää siis rahaa ja parantaa pesutulosta. Sonett-pesuaineet ovat tiivistä tavaraa; pienellä pisarallakin saat puhdasta aikaan!

Kaikkien Sonett-pesuaineiden ainutlaatuisena ainesosana komeilee elävöitetty eli vesi, jonka pintajännitys on rikottu. Tämän ansiosta esimerkiksi sarjan pyykinpesuaine imeytyy syvemmälle tekstiilien kuituihin ja pesee siten tehokkaammin.



Sonett-yleispuhdistusaine: pinnat puhtaiksi käden käänteessä

Sonett-yleispuhdistusaine on kevätsiivoajan luottokumppani, joka kodin pintoja säästäen puhdistaa tehokkaasti niin lattiat, kylpyhuoneet kuin keittiönkin. Erityistä tässä pesuhommien monitaiturissa on sen riittoisuus; litran pullollisella ympäristöystävällistä yleispesutiivistettä saat annosteluohjetta noudatten jopa 200 sangollista pesuvettä. Yhteen sangolliseen annostellaan siis vain 5–10 millilitraa yleispuhdistusainetta. Sonett-yleispuhdistusaine nujertaa pinttyneenkin lian; annostele muutama pisara ainetta kosteaan siivousliinaan, pyyhi likainen kohta ja huuhtele. Ja kas: puhdasta tuli! Kodin pinnoille, ympäristölle että iholle hellävarainen yleispuhdistusaine tuoksuu miedosti appelsiinilta ja sitruunaruoholta. Sen ansiosta kotoinen kevätsiivoushetki on myös arjen aromaterapiaa näppärimmillään.



Sonett-lasinpesuneste: kirkkaiden ikkunoiden kautta maailma näyttää valoisammalta

Ikkunanpesu on monen mielestä kevätsiivouspuuhista viheliäisin - siitäkin huolimatta, että työnsä jäljet näkee välittömästi omin silmin. Helpotusta mahdolliseen ahdinkoon tuo Sonett-sarjan Lasinpesuneste, jota on tituleerattu myös laiskan puunaajan ylimmäksi ystäväksi. Eikä lainkaan suotta: Sonett-lasinpesunesteella niin peilit kuin lasi-, kaakeli- ja teräspinnatkin puhdistuvat varsin vähällä vaivalla. Tätä pesuainetta käytettäessä ei välttämättä tarvita edes vettä; suihkaisu ja pyyhintä riittää mainiosti. Siksi helppokäyttöinen lasinpesuneste onkin oivallinen valinta myös esimerkiksi vaatimattomimpiinkin mökkiolosuhteisiin. Huomattavaa on, että lasinpesuneste pelastaa ikkunanpesijän myös ikäviltä raidoilta, joita ei tätä ainetta käytettäessä pääse syntymään.

Sonett-lasinpesuneste on loistava valinta myös autoilijoille, koska se kirkastaa tuulilasin käden käänteessä poistaen samalla tehokkaasti niin ikkunalasiin kuin lamppuihinkin liiskaantuneet hyönteiset. Kun pullollinen ympäristöystävällistä lasinpesunestettä on matkassa mukana, kirkkaat näkymät ovat aina helposti järjestettävissä! Lisäiloa tuottaa se, että eteerisillä sitruunaruoho- ja laventeliöljyillä ryyditetty lasinepesuneste palkitsee niin kevätsiivoajan kuin autoilijankin raikkaalla tuoksullaan.



Sonett-villanpesuaine ja Sonett-villanhoitoaine: kevät on oivallista aikaa villavaatteiden huoltamiseen

Kun vaatteitaan huoltaa tunnollisesti, ne kestävät pidempään. Villavaatteiden oikeaoppinen pesu ja hoito ovatkin arkielämän pieniä ekotekoja, jotka pidentävät tekstiilien käyttöikää. Yleensä villavaatten puhdistukseksi riittää tuuletus ja tahrojen paikallinen poistaminen. Nypyistä puolestaan päästään eroon nukkakamman ja pehmeän vaateharjan avulla. Aika ajoin villavaatteet kannattaa kuitenkin pestä noudattaen huolellisesti pesulapun ohjeita. Sonett-sarjan villanpesuaine on loistava valinta niin villavaatteiden kuin muidenkin vaativien kuitujen käsi- ja konepesuun. Oliiviöljysaippuapohjaisena villanpesuaine on hellävarainen pesijä, joka vaalii myös villan omaa rasvaa eikä siis pese kaikkea lanoliinia pois.



Sonett-villanhoitoaine on kestovaippailijoiden klassikkotuote, joka on noussut suureen suosioon myös laadukkaita villavaatteita huoltavien keskuudessa. Tekstiilialan ammattilaistenkin ylistämä villanhoitoaine palauttaa tehokkaasti villarasvan eli lanoliinin kaikkiin villavaatteisiin, jolloin niiden kuidut pehmenevät miellyttävän tuntuisiksi. Samalla villavaatteiden lämmönpitävyys ja vedenhylkimiskyky paranevat. Villahoitokäsittely elvyttää myös parhaat päivänsä nähneet villatekstiilit pidentäen siten niiden käyttöikää. Esimerkiksi vanuttuneet villasukat saavat Sonett-villanhoitoaineen ansiosta uuden elämän! Villanhoitoaineen käyttö on helppoa: ruokalusikallinen ainetta liuotetaan kuumaan veteen, jonka jälkeen seos sekoitetaan litraan kädenlämpöistä vettä. Villanpesuaineella pesty villavaate kastetaan hoitoaineseokseen, jonka annetaan imeytyä vaatteeseen kauttaaltaan. Hoitoainekylvystä nauttinutta villavaatetta kuivatetaan aluksi lempeästi pyyhkeen päällä ja rupeaman loppuvaiheessa vaate laitetaan henkariin kuivumaan.

Artikkelin tuotteet
Tehokas rasvanpoistaja Vaikeillekin pinnoille Raikas, luonnollinen tuoksu
8.20€
Lasi- ja teräspinnoille Ei jätä raitoja Raikas tuoksu
7.60€
-48 %
Täyttöpullo suihkepullolle Lasi- ja teräspinnoille Ei jätä raitoja
6.00€ 11.49€
BEST SELLER
Hellävarainen ja ekologinen Ei poista villan rasvaa Kevyt laventelin tuoksu
13.70€
Hoitaa ja huoltaa villavaatteet Palauttaa villarasvan Pidentää käyttöikää
7.75€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...