Terve suu on hyvinvoinnin perusta

Julkaistu 01.07.21

Suu ja hampaat kertovat paljon kehomme terveydentilasta.

Tieteelliset tutkimukset ovat vahvistaneet, että kehon yleisterveys vaikuttaa voimakkaasti myös suun terveyteen. On siis erittäin tärkeää tarkastella hampaita aina osana muuta elimistöämme. Suun kunto paljastaa paljon muun kehon terveydestä ja sairauksista.

Kiinalainen lääketiede tarkastelee sairauksia koko kehon näkökulmasta. Suun ja muun kehon vuorovaikutus tunnettiin Kiinassa jo 4000 vuotta sitten. Myös luonnonlääketieteen mukaisesti toimivat hammaslääkärit huomioivat potilaansa kokonaisvaltaisesti. 

Terveet hampaat, terve elimistö.

Suu ja hampaat vaikuttavat terveyteemme enemmän kuin tähän asti on ajateltu.

Suun alueen kunto heijastuu koko elimistöön. Samoin kehon yleissairaudet voivat vaikuttaa suun terveyteen. Jos suuontelossa on tulehduksia (kiinnityskudos, vieruskudos, leukaluu), bakteerit voivat kulkeutua verenkierron kautta etäisimmillekin kehon alueille. Tällä tavalla ne saattavat pahentaa jo olemassa olevia sairauksia. Vastaavasti aineenvaihduntasairaudet kuten diabetes voivat puolestaan altistaa ientulehduksille (parondontiitti). Tieteellisissä tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että tehokkaalla parondontiittihoidolla on myönteisiä vaikutuksia diabeetikoille.

Vahvista hammaskiilteen vastustuskykyä.

Mineraalipitoinen hammaskiille suojaa hampaan pintaa ja lisää sen vastustuskykyä.

Hammaskiille on elimistömme kovinta ainesta. Kiillettä muodostavat yhdisteet koostuvat pääosin kalsiumista ja fosforista, jotka ovat kuitenkin hyvin herkkiä hapoille. Suun luonnollinen bakteerikanta hajottaa ruoassa ja juomissa olevan (piilo)sokerin ja muodostaa happoja. Tämä happohyökkäys vahingoittaa hammaskiillettä ja liuottaa sen arvokkaita mineraaleja. Riittävä syljen eritys neutralisoi happoja. Sylki puhdistaa suuontelon ja sen sisältämät kivennäisaineet vahvistavat hammaskiillettä (remineralisaatio). Sopiva ruokavalio ja hyvä suuhygienia tukevat luonnollista remineralisaatiorytmiä.

Oikeat ravitsemustavat pitävät hampaat terveinä.

Ravintoaineet voivat edistää, mutta myös vahingoittaa terveyttämme.

Valkuaista sisältävät, vähärasvaiset ja -happoiset ruoka-aineet kuten linssit, pavut, vähärasvainen liha ja kala edistävät suunterveyttä. Myös juusto on hyväksi hampaille, sillä sen sisältämät kalsium ja fosfori yhdessä kaseiinin (maidon proteiinin) kanssa vahvistavat hammaskiillettä. Lisäksi on hyvä juoda runsaasti, ennen kaikkea hiilihapotonta vettä ja makeuttamatonta vihreää tai mustaa teetä. Syljen ohella myös nämä juomat huuhtovat suuta. Makeat, happamat ja tahmeat herkut, virvoitusjuomat ja vehnäjauhoista saatavat hiilihydraatit ovat vahingollisia. Jo suuontelossa niistä muodostuu happoja, jotka vaurioittavat hammaskiillettä ja suun mikrobiflooraa.


Hyvä suuhygienia.

Hyvän suuhygienian tavoitteina ovat puhtaat hampaat, kiinteät ikenet ja raikas suu.

Hampaiden pesussa on syytä käyttää oikeaa tekniikkaa, jotta hampaat ja ikenet säilyvät terveinä ja vahvoina. Hammasharjalla saavutamme vain noin 60 prosenttia hampaiden pinnasta. Jotta loputkin pinnat puhdistuvat, tarvitsemme muitakin apuvälineitä, kuten hammaslankaa tai hammasväliharjan. Ne poistavat ruoantähteet ja bakteerit hammasväleistä tehokkaasti. Tämä ehkäisee kariesta ja ientulehduksia. Älä myöskään unohda kieltä. Pahanhajuisen hengityksen syynä ovat usein kielen pinnalle kertyneet bakteerit. Hyvään hampaiden hoitoon kuuluu luonnollisista ainesosista koostuva hammastahna. Suuvesi täydentää päivittäistä suuhygieniaa. Se huuhtelee kitalaen ja hammastaskut, joihin hammasharja ei yllä. Suuvesi myös tasapainottaa suun luonnollista bakteerikantaa.

Dr. Hauschka Med

Luonto ja luonnontiede terveydenhoidon perustana

Dr. Hauschka Med suuhygieniatuotteet sisältävät rohtokasvien uutteita, luonnollisia eteerisiä öljyjä sekä mineraalisia puhdistusaineita. Niiden tehokkaat reseptit on kehitetty omissa tutkimuslaboratorioissamme yhdessä lääkärien ja farmaseuttien kanssa. Ainesosien valinnassa huomioimme erityisesti niiden kokonaisvaltaisen vaikutuksen kehossa.

Dr. Hauschka Med Vahvistava minttuhammastahna

Dr. Hauschka Med Vahvistava minttuhammastahna tukee päivittäistä suuhygieniaa. Se koostuu luonnollisista ainesosista – puhdistavista mineraalihiukkasista, eteerisistä öljyistä (piparminttu- ja neilikkaöljy, mastiksi), hevoskastanja- ja neeminlehtiuutteista, jotka ovat peräisin Dr. Hauschkan omasta tuotannosta – sekä erityisen kivennäispitoisesta vedestä. 

Dr. Hauschka Med Hellävarainen suolahammastahna

Dr. Hauschka Med Hellävarainen suolahammastahna sisältää kolmea luonnollista, hellästi hankaavaa puhdistusainetta, Bad Dürrenbergin terveyslähteen. mineraalisuolavettä, merisuolaa sekä eteerisiä öljyjä ja taikapähkinävettä. Se puhdistaa hellävaroen, mutta perusteellisesti erityistä hoivaa vaativat herkät hampaat.

Dr. Hauschka Med Salvia suuvesi

Salvia suuvesi sisältää huolellisesti valikoituja rohtokasviuutteita, mm. salviaa, rataniaa, neeminlehteä, rätvänää, mihramia sekä hevoskastanjan kuoriuutetta Dr. Hauschkan omasta tuotannosta. Se täydentää suuhygieniaa, hoitaa suun aluetta ja tasapainottaa sen luonnollisen bakteerikannan. 


Täyttä voimaa luonnosta.

Parhaita tuotantomenetelmiä käyttäen ja raaka-aineita harkitusti yhdistellen saadaan hyödennettyä ainesosien koko potentiaali.

Kaikki Dr. Hauschka Med tuotteet valmistetaan WALA Heilmittel GmbH:n tiloissa Eckwäldenissä, lähellä Stuttgartia. Dr. Rudolf Hauschka perusti yrityksen vuonna 1935 kehittääkseen lääkevalmisteita. Vuonna 1967 tuotevalikoima laajeni Dr. Hauschka kosmetiikkatuotteilla. Nykyään yrityksen valikoimiin kuuluu n. 900 lääkevalmistetta ja lähes 130 kosmetiikkatuotetta. Dr. Hauschka Med tuotelinjassa yhdistyy yrityksen vuosikymmenien aikana karttunut kokemus sekä lääkkeistä että kosmetiikasta.

Artikkelin tuotteet
Ehkäisee suun tulehduksia Vahvistaa ikeniä Raikastaa hengitystä
14.30€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...