Sonett palkittiin Saksassa kestävän kehityksen palkinnolla 2022

Julkaistu 13.01.22


Ekologisia pyykinpesuaineita ja puhdistusaineita valmistavalle Sonett:ille on myönnetty Saksan kestävän kehityksen palkinto 2022. Yhtiö voitti ”Transformationsfeld Gesellschaft ”(”Transformationsociety Area”) palkinnon. Tuomaristo kunnioitti Sonetti:n moninkertaisia pyrkimyksiä muuttaa yhteiskuntaa kestävämmäksi.


Ekologinen laatu

Tuomaristo perustelee siihen: ”Sonettin pyykinpesuaineet ja puhdistusaineet ovat valmistettu tiukkojen kestävien ohjeiden mukaisesti. Tämä koskee tuotteita, jotka on valmistettu 100% biohajoavista, puhtaasti kasviperäisistä ja mineraaliraaka-aineista sekä pakkauksia.


Säätiön yritys

Sonett on vakiinnuttanut asemansa säätiöyrityksenä. Uudelleensijoitusten sijasta voittoja käytetään jaettuna työntekijöille ja sosiaalisille instituutioille, jotka yritys perusti yksin. Lahjoituksena Sonett:ille myönnettiin Saksan kestävän kehityksen palkinto 2022 tutkimus- ja hyvinvointitarkoituksiin, muun muassa vesitutkimukseen, biologisten siementen kehittämiseen sekä korjaaviin ja taiteellisiin kulttuurihankkeisiin liittyvien yhteisten hyvien aloitteiden edistämiseen.


Sosiaalinen laatu

Sonett tekee yhteistyötä Camphill Workshops Lehenhof kanssa, jossa ihmiset tarvitsevat erityistä tukea. Lisäksi Sonett tukee sosiaalista ja yhteiskunnallista osallisuutta ja tukee ihmisiä, joilla on ongelmia työpaikan löytämisessä tavallisilla työmarkkinoilla, mikä tarjoaa heille uuden näkökulman. Sitä arvostettiin myös, että Sonett on voittoa tavoittelematon säätiö ja asettaa vuosittain noin 200 000 euroa sosiaalisten ja kulttuuristen aloitteiden käyttöön.


Uusi oikeudellinen yritysmuoto

Lisäksi tuomaristo selitti, että: ”Poliittisella tasolla Sonett vaatii uuden oikeudellisen omistusmuodon, ”yrityksen, jolla on rajoitetut varat”, ja haluaa näin edistää kääntymistä pelkästä voittosuuntautumisesta yhteisen hyvän talouteen.”


Moderni ymmärrys rooleista

Asianmukaisesti tunnustettiin myös se, että ”yrityksen ylin johto ja osastojen johto ovat jatkuvasti kahden ihmisen yhteistyötä, jolla pyritään edistämään, nykyaikaista ymmärrystä rooleista ja ennen kaikkea synergiaeduista yksilöllisesti vastakkaisista luonnollisista kyvyistä.”


Vastuu vedestä

Yli 40 vuoden ajan Sonett on asettanut standardit luomuteollisuudessa ekologisen pyykin ja siivouksen edelläkävijänä. Huoli ja vastuu vedestä kaiken elämän olemuksena ovat olleet Sonett:in alkumotivaatio. Sonett käyttää yksinomaan 100 % hajoavia raaka-aineita, kuten kasviperäisiä saippuoita ja mineraaleja, esim. soodaa ja silikaatteja. Sonett pidättäytyy täysin käyttämästä petrokemikaaleja, geenitekniikkaa, nanoteknologiaa, mikromuovia ja keinotekoisia tuoksuja. Näin tekemällä Sonett tukee vettä puhdistusvoimassaan ja samalla edistää sen nopeaa paluuta ja integroitumista luonnolliseen sykliin. Rytmisoitujen pyykinpesuaineiden ansiosta luonnolle on tarkoitus antaa takaisin elinvoimaa. ”Tarkoituksemme on antaa takaisin luontoon enemmän kuin siitä otamme”, Sonett:in johtaja Beate Oberdorfer huomauttaa.

Jo 1974 Sonett esitteli markkinoille järjestelmänsä ”Pesu modulaarisessa järjestelmässä”. Tässä järjestelmässä on mahdollista mitata erikseen kolme komponenttia, aktiiviset pesuaineet, huuhteluaine ja valkaisuainekompleksi ottaen huomioon paikallinen veden kovuus ja likaantumisaste. Vuonna 2019 Sonettin pyykinpesuaine modulaarisessa järjestelmässä voitti ”Ökotest” palkinnon verrattuna 23 perinteiseen pyykinpesuaineeseen, joita myydään supermarketeissa sekä 3 muuta valmistetta, joita myydään terveysruokakaupoissa.

Sonett pitää itseään edelläkävijänä myös yrityksen yhteiskunnallisessa rakentamisessa. Yritystä hallinnoidaan kumppanuushengessä, ja pääomaosakkeet ovat säätiön omistuksessa. Sonett:in filosofia on, että yrityksen pitäisi olla olemassa tehtäviensä vuoksi eikä voiton takia. Sonett:in voitot pysyvät yrityksessä, jaetaan nais- ja miespuolisten työntekijöiden kesken ja ohjataan Sonett Voittoa tavoittelemattomaan säätiöön. Yhtiötä ei voida myydä eikä se ole perinnöllinen. Näin ollen yritystä hallinnoi aina paras, perinnöstä ja sijoittajista riippumaton.

Linkki englanninkieliseen tiedotteeseen.

Artikkelin tuotteet
Erittäin ihoystävällinen Hoitavaa kehäkukkauutetta Tehokas
4.50€
Tahrojen täsmäpoistoon Kaikenlaisille tekstiileille Luonnolliset ainesosat
5.95€
TARJOUS
Värillisille tekstiileille Puhdistaa jo 30 asteessa Myös urheiluvaatteille
12.80€ 15.05€
Sappisaippua nesteenä Erittäin tehokas Monenlaisille tekstiileille
4.95€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...