Millainen on Kapha iho- ja ihmistyyppi ja miten sitä hoidetaan

Julkaistu 07.09.21


Kapha iho on paksu, viileä, sileä ja joustava ja se ikääntyy hyvin hitaasti, mutta saattaa puberteetissa olla rasvainen ja tyypillisesti syvät huokoset saattavat tukkiutua ja tulehtua, jos kuona-aineita pääsee kerääntymään esimerkiksi epäterveellisen ravinnon tai käsittelemättömien tunteiden takia. Ikääntyminen näkyy ihon veltostumisena eikä ryppyyntymisenä. Terveen kapha-ihon kyky uusiutua ja parantaa haavat ovat esimerkillinen.

Kaphaa on voimakas elinvoima ja kestävyys, kyky saada loppuun aloitetut asiat. Loistava vastustuskyky liittyy kehon elinvoimaan, ojakseen, joka antaa kyvyn kasvuun niin kehon kuin tunteiden ja henkisen elämän tasolla. Jos kyky uusiutua heikkenee, myös vastustuskyky heikkenee, mieli ja keho alkavat tuntua raskailta ja nestekierto heikkenee.

Kapha-elementti ihmisessä on rauhallisuutta, huolehtivaisuutta, kykyä rakastaa ja antaa anteeksi, viisautta ja hyvää muistia. Jos Kapha on ihmisen rakenteessa epätasapainossa, ihminen muuttuu ahneeksi, mustasukkaiseksi, masentuneeksi tai laiskaksi.