Mikä aurinkosuojakerroin sopii minulle?

Julkaistu 21.05.24Täältä tulee aurinko...

Kukat tekevät sen, ja teemme myös me: käännymme kaikki automaattisesti auringon puoleen imemään sen lämpöä ja valoa. Mutta kuinka paljon aurinkoa on liikaa? Milloin aurinkosuojakerroin on tärkeä? Ja mikä aurinkosuojakerroin sopii kenelle?


Suojakerroin? Mitä se edes tarkoittaa?

Auringonvoiteessasi on numero. Se on aurinkosuojakerroin tai lyhyesti SPF. Tämä aurinkosuojakerroin kertoo, kuinka kauan voit oleskella auringossa ilman palovammoja. Jos esimerkiksi suojaamaton ihosi alkaa punoittaa 10 minuutin kuluttua, SPF 20:lla saavutat tämän kriittisen pisteen 200 minuutin kuluttua, reilun kolmen tunnin kuluttua. Mutta sinun ei pitäisi ylittää SPF-rajaa. Varmista sen sijaan, että pääset pois auringosta hyvissä ajoin.


Vinkkimme: löydä oikea tasapaino suojan ja D-vitamiinin välillä

Toisaalta täysin estävä auringonvalo suojaa ihoasi UV-säteiltä. Toisaalta aurinko auttaa sinua tuottamaan D-vitamiinia ja saa sinut hyvälle tuulelle. Mitä sinun pitäisi tehdä? Hyvä kompromissi on nauttia auringosta pieninä annoksina ja välttää sitä, kun se on erityisen voimakasta puolenpäivän aikaan.


Mitä sinun tulee huomioida aurinkosuojakertoimen lisäksi?

Aurinkotuotteesi SPF ei ole ainoa asia, jolla on merkitystä. Kysymys on myös siitä, kuinka ajoissa ja perusteellisesti levität aurinkovoidetta ja lisäätkö sitä uinnin tai hikoilun jälkeen. Ja jos olet lumen tai kirkkaan hiekan ympäröimänä, vedessä tai korkealla, altistut äärimmäiselle auringonvalolle ja sinun on varmistettava, että olet erityisen hyvin suojattu. Siksi korkealla aurinkosuojakertoimella varustetun aurinkosuojan lisäksi kannattaa käyttää hattua ja hyvin peittäviä vaatteita. Ihmiset usein unohtavat, että paljon UV-säteitä tavoittaa maan myös pilvisellä säällä.


Vinkkimme: nämä ihmiset tarvitsevat parhaan suojan

Ei jos tai mutta: lasten ja kalpeaihoisten on oltava erityisen varovaisia ja suojattava ihoa huolellisesti UV-säteiltä. Oikea SPF on heille erityisen tärkeä.
Mikä aurinkosuojakerroin sopii sinulle?

Tässä on ihotyyppisi: onko sinulla erittäin vaalea iho ja pisamia? Silloin 3–10 minuuttia riittää sinulle aurinkoon: etsi varjoa tai levitä nopeasti aurinkovoidetta ja laita hattu päähän. Nämä 3–10 minuuttia ovat itsesuojeluaikaasi. Jos olet tumma blondi tai brunette, sinulla on itsesuojausaika 20–30 minuuttia. Mutta vaikka sinulla olisi erittäin tumma iho, itsesuojausaikasi kestää vain 45–60 minuuttia. Mitä lyhyempi itsesuojausaikasi, sitä korkeampi aurinkosuojakertoimen tulisi olla.


Vinkkimme: noudata oikeaa aurinkovoiteen, päivävoiteen ja meikin järjestystä

Levitä ensin päivävoiteesi, sitten aurinkovoidetta ja lopuksi – kun molemmat ovat imeytyneet täysin ihoon – meikkiäsi. Voit raikastaa aurinkovoidettasi koko päivän pilaamatta meikkiäsi taputtelemalla aurinkovoidetta ihollesi meikkisienellä.


Kuinka laskea aurinkosuoja-aikasi

Tässä on helppo kaava selvittää, kuinka kauan voit olla auringossa: itsesuojausaika x aurinkosuojakerroin. Jos sinulla on noin 20 minuutin itsesuojausaika ja käytät suojakerrointa 10, voit ottaa aurinkoa 3 tuntia. Kun itsesuojausaika on 20 minuuttia ja SPF 30, saat enintään 10 tuntia. Mutta: missä on valoa, onneksi on varjoa. Etsi mukava varjoisa paikka, etenkin keskipäivän aikoihin, kun aurinko on voimakkaimmillaan, ja anna ihollesi aikaa tottua aurinkoon hitaasti, etenkin keväällä.


Vinkkimme: korkeampi SPF keväällä, pienempi SPF syksyllä

Keväällä ihosi ei ole vielä tottunut aurinkoon ja tarvitsee parempaa suojaa kuin loppukesällä, kun se on jo ruskettunut. On luonnollista pohtia, mitä aurinkosuojakerrointa sinun pitäisi käyttää ja milloin.


Voiko aurinkovoide olla myös täysin luonnollinen?

Etkö halua rasittaa ihoasi tai ympäristöäsi synteettisillä ainesosilla? Valitse sitten aurinkovoide, joka toimii luonnollisten UV-suodattimien kanssa – kuten Dr. Hauschka Sun Care. Kasvollesi voit valita SPF 30:n sävytetyn aurinkovoiteen. Voide suojaa ihoasi mineraali-UV-suodattimilla ja lääkekasvikompleksilla, joka tarjoaa tehokkaan viisinkertaisen hoidon. Dr. Hauschka aurinkovoiteet ovat vapaita mineraaliöljyistä, silikoneista ja mikromuovista, ja niillä saa olla NATRUE-merkki sertifioidulle luonnonkosmetiikalle.

Joten, tiedätkö sinä nyt tarpeeksi SPF:stä? Loistavaa! Ota sitten kaikki irti auringosta!

Artikkelin tuotteet
-25 %
Äärimmäiselle auringon altistumiselle Suojaa ja hoitaa ihoa, vedenkestävä Hienovarainen peittävyys
23.85€ 31.81€
-56 %
Äärimmäiselle auringon altistumiselle Suojaa ja hoitaa ihoa, vedenkestävä Hienovarainen peittävyys
13.90€ 31.81€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...