Kuiva iho – toimivaa talvi-ihonhoitoa

Julkaistu 02.03.22


Mitä kylmemmät lämpötilat talvella, sitä enemmän suojaa ja kosteutta ihomme tarvitsee. Löydä vinkkejä kuivan ihon hoitoon talvella.

Kuiva ja kutiava iho talvella voidaan ehkäistä oikealla hoidolla. Ihotyypistäsi riippuen täydellisen talvihoidon tulisi sisältää runsaasti suojaavia lipidejä tai rasvoja sekä kosteuttavia ainesosia, kuten aloe veraa.


Minkälaista hoitoa iho tarvitsee talvella?

Nolla astetta ulkona, 24 astetta sisätiloissa - tämä on normaali talvitilanne Keski-eurooppalaisille. Ihollemme suuri lämpötilaero on puhdasta stressiä. Kylmä kuivattaa suojaamattoman ihon, laajentaa huokosia ja voi aiheuttaa hämähäkkiverisuonien puhkeamisen. Kuiva lämmitysilma häiritsee myös ihon luonnollista kosteustasapainoa. Siksi talvella ihoa hoidetaan erityisen huolellisesti. Lähes jokainen iho voi hyötyä suojaavan, lipidipitoisen ja kosteuttavan ihonhoidon yhdistelmästä talvella.


Lipidien hoitoa kuivalle iholle

Kylminä talvikuukausina iholta puuttuu lipidejä suojaavan tehtävänsä säilyttämiseksi. Lipidit ovat rasvoja ja vahoja. Kesällä iho tuottaa tarpeeksi rasvaa vakauttaakseen ihosi luonnollisen suojan. Se näyttää kuitenkin erilaiselta talvella. Kylmä ilma, lämpötilan muutokset ja kuiva ilma lämmityksestä tekevät ihosta usein kykenemättömän tuottamaan tarpeeksi rasvaa ja suojaamaan ihoa riittävästi. Siksi talvi-ihonhoitosi pitäisi olla ravitsevampi kuin ihonhoito kesällä. Lipidien kuivan ihon hoidossa talvisin tulisi olla korkealaatuisia ja tulla esimerkiksi luomulaatuisista kasviöljyistä. Laadukkaita lipidejä ovat mm.

  • Arganöljy
  • Helokkiöljy
  • Manteliöljy
  • Kookosöljy
  • Sheavoi
  • Kaakaovoi
  • Aprikoosinsiemenöljy
  • Maracuja-siemenöljy
  • Viinirypäleensiemenöljy


Santaverden kasvoöljy yhdistää useita korkealaatuisia lipidejä ja tarjoaa siten erinomaisen suojan kylmältä. Intensiivisesti ravitseva kosteusvoide rich toimii myös ihanteellisena päivittäisenä talvihoitona.


Kosteuttavaa hoitoa kuivalle kasvojen iholle

Rasvan lisäksi ihosi tarvitsee talvella myös ravinnepitoista kosteutta. Tämä johtuu siitä, että hikoilemme vähemmän talvella ja siksi vähemmän kosteutta voi saavuttaa ihomme ylemmät kerrokset. Kuivaihoisen talvella on siis huolehdittava siitä, että talvihoidossa käytetään riittävästi kosteuttavia ainesosia. Kosteuttavat ainesosat voivat olla:

  • Aloe vera
  • Hyaluronihappo


Jos haluat lisätä vielä enemmän ravinteita sisältävää kosteutta hoitorutiiniisi, suosittelemme myös käyttämään kasvovettä, jota käytät ennen kasvovoiteen tai ravitsevan öljyn levittämistä. Kasvovesi herkälle iholle antaa paljon kosteutta ja sopii myös erittäin stressaantuneelle iholle.


Vinkki: Anna kasvojen iholle rentouttavaa kosteutta kuivassa huoneilmassa kasvoveden avulla, jota voi suihkuttaa useita kertoja päivässä. Kasvovesiä, jotka sisältävät ravitsevia kasvien mehuja veden sijasta, suositellaan tietenkin ilman synteettisiä tuoksuja, väriaineita ja säilöntäaineita.


Kasvonaamio kuivan ihon torjumiseksi talvella

Kuivalle iholle talvella voit myös käyttää kosteuttavia kasvonaamiota useita kertoja viikossa. Koska kuivasta ihosta puuttuu useimmiten rasvaa ja kosteutta talvella, sinun on kiinnitettävä huomiota näihin ainesosiin valitessasi kasvonaamiota. Rikkaat ja arvokkaat öljyt yhdistettynä kosteuttaviin ainesosiin ovat ihanteellisia kuivalle iholle talvella.

Santaverden kasvonaamio sopii erityisen hyvin kuivalle iholle. Tuotetta voidaan käyttää kasvovoiteena sekä naamiona. Naamiona voit käyttää tuotetta runsaammin kerran tai kahdesti viikossa tarpeen mukaan ja jättää sen vaikuttamaan 10–15 minuutiksi. Imeytymättömät kohdat voidaan hellästi hieroa ihoon tai poistaa kasvoliinalla.

Vinkki: Erittäin kuivalle iholle talvella voit jättää naamion yön yli korjaavana hoitona.


Minkälainen voide kuivalle iholle talvella?

Hyvä voide kuivalle iholle talvella yhdistää kosteuttavat ominaisuudet hyviin rasvoihin tai lipideihin, jotka suojaavat ihoa ja palauttavat sen suojatoiminnon. Herkät ihotyypit hyötyvät myös hajusteettomista, silikonittomista ja parabeenittomista voiteista sekä ilman keinotekoisia säilöntäaineita valmisteuista tuotteista.

Luonnonkosmetiikassa käytetään arvokkaita rasvoja ja öljyjä, jotka ovat yleensä hyvin siedettyjä. Luonnonöljyillä on myös se etu, että ne sisältävät rasvan lisäksi antioksidantteja ja vitamiineja. Nämä ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä talvella vaurioituneen ihon hoidossa.

Santaverden kasvoöljy yhdistää helokin-, ruusunmarjan ja mantelin luonnolliset öljyt. Ne ravitsevat ihoa ja edistävät ihon uudistumista. Kasvoöljyn sisältämät passionhedelmäsiemen- ja aprikoosinsiemenöljyt tukevat myös ihon kollageenin tuotantoa. Öljyllä voi olla huomattava suojaava vaikutus kuivaan ja stressaantuneeseen ihoon talvella, lisäksi se antaa joustavan, pehmeän ihon.

Vinkki: Jos haluat käyttää kevyttä hoitotuotetta, etkä halua vaihtaa sitä toiseen talveksi, voit lisätä muutaman tipan kasvoöljyä suosikki voiteeseesi. Tämä tekee voiteestasi sopivan talvikäyttöön.

Santaverden kasvonaamiota voidaan käyttää kasvovoiteena tai naamiona. Voiteena pieni määrä levittyy helposti kasvojen iholle. Sen sisältämä puhdas aloe vera -mehu kosteuttaa ja yhdessä tyrniuutteen kanssa ja sillä on uudistava sekä rauhoittava vaikutus ihoosi. Naamio sisältää runsaasti kaakaovoita ja luonnollisia öljyjä avokadohedelmistä ja rypäleensiemenistä. Naamion sisältämällä maarianohdakkeella on myös intensiivisesti ravitseva, kohottava vaikutus ja se vahvistaa ihon lipidiestettä. Aktiivisten ainesosien yhdistelmä häivyttää kuivuudesta johtuvia ryppyjä ja vahvistaa haurasta ihoa talvella.


Miten hoitaa kutiavaa ihoa talvella?

Talvella iho voi kuivua ja haurastua sekä muuttua kutiavaksi. Kutiavaksi iho muuttuu, kun ihossa on liian vähän rasvaa ja kosteutta, että ihon luonnollinen suoja heikkenee. Jokainen pieni ärsytys iholla johtaa sen jälkeen kutinaan.

Kasvojen ihonhoito

On suositeltavaa olla antamatta kasvojen ihoa muuttua niin kuivaksi, että ihoa alkaa kutiamaan. Kosteuttavan ja rasvapitoisen hoidon säännöllinen käyttö auttaa ehkäisemään ihon kutinaa talvella. Kuitenkin, jos iho on kuiva ja kutiava, kasvojen hauraat alueet voidaan levittää yön yli vaikuttamaan kasvonaamion kanssa. Jos tarvitset enemmän hoitoa tästä naamion ja voiteen yhdistelmästä, voit lisätä 2–3 tippaa kasvoöljyä sekaan. Kasvoöljy antaa voiteelle vielä enemmän rikkautta ja suojaa, jotta iho voi uudistaa itsensä.

Kosteusvoide rich on myös erittäin ravitseva ja suojaava voide. Kuten kaikki Santaverde-voiteet, kasvovoide yhdistää arvokkaat lipidit kosteuttavaan aloe veraan.

Kehon hoito

Talvella säärien iho muuttuu nopeasti kuivaksi ja alkaa kutiamaan. Tämä on selkeä avunhuuto ihon tarvitsemalle kosteudelle ja rasvalle. Kutiava iho ärsyttää ja lisää ihon kuivumista. Kun hoidat kutiavaa ihoa talvella, on huolehdittava hellävaraisista tuotekoostumuksista. Liialliset tuoksut tai keinotekoiset säilöntäaineet voivat ärsyttää ihoa entisestään ja lisätä ihon kutinaa. Santaverden vartalovoide herkälle iholle on suunniteltu kuivalle ja herkälle iholle. Arvokkaiden ainesosien lisäksi vartalovoiteella on erittäin hento tuoksu.

Jos vartalovoide ei ole vielä tarpeeksi hoitava, voit myös lisätä muutaman tipan öljyä joukkoon, kuten Santaverden kasvoöljyä. Lisäämällä öljyä vartalovoiteeseen on sillä vielä ravitsevampi vaikutus ja se uudistaa kutiavaa ihoa talvella.


Talvi-ihonhoito-rutiini kuivalle ja kutiavalle iholle talvella

Suurin osa ihmisistä kärsii kuivasta ja kutiavasta ihosta talvella. Varmistaaksemme, että sinä ja ihosi selviätte silti läpi kylmän kauden, olemme koonneet sinulle täydellisen hoitorutiinin.

  • Aamulla puhdista kasvosi hellävaraisella puhdistustuotteella, kuten puhdistusemulsiolla. Puhdistusemulsiolla on kermainen rakenne ja sillä on kosteuttava vaikutus - juuri sitä, mitä kuiva talvi-ihosi tarvitsee.
  • Puhdistuksen jälkeen on suositeltavaa käyttää kasvovettä. Santaverden kasvoveden kosteuttava suihkusumu kosteuttaa ihoa ja valmistaa sen myöhempää hoitoa varten.
  • Kun iho on edelleen kostea kasvovedestä, se on valmis seuraavaan hoitovaiheeseen. Lipidit ovat erityisen tärkeitä kylmän kauden aikana. Siksi voi olla hyödyllistä käyttää paksumpaa voidetta nyt. Ihannetapauksessa voide kuivaa talvi-ihoa vastaan tarjoaa paljon kosteutta ja rasvaa. Tämä yhdistelmä on usein ratkaiseva. Kosteusvoide rich tarjoaa juuri tämän yhdistelmän ja sopii siksi erityisen hyvin talvesta stressaantuneelle iholle.
  • Lisäsuojana stressaantuneelle talvi-iholle voit käyttää luonnollista kasvoöljyä. Kasvoöljy tarjoaa iholle arvokkaita rasvoja, antioksidantteja ja vitamiineja. Jos tarvitset vielä enemmän antioksidanttivoimaa ja haluat hoitaa pigmenttimuutoksia, voit käyttää uudistavaa kasvoöljyä. Tämä kasvoöljy vaikuttaa myös puhtaiden luonnollisten öljyjen yhdistelmällä ja vahvistaa ja suojaa kuivaa ihoa.
  • Päivän aikana iho menettää kosteutta erinomaisista aktiivisista ainesosista huolimatta. Siksi käytä kosteuttavaa kasvovettä useita kertoja päivässä ja tarpeen mukaan. Suihkuta virkistävä sumu voiteen tai meikin päälle. Santaverden kasvovesi herkälle iholle soveltuu erityisesti ihon kosteuttamiseen päivän mittaan.
  • Illalla on tärkeää vapauttaa iho liasta, meikistä ja kuolleista ihosoluista. Valitse kosteuttava puhdistustuote, kuten puhdistusemulsio.
  • Jos kamppailet hyvin kuivan ihon kanssa, naamion käyttö yön yli on hyvä idea. Levitä kasvonaamiota reilummin ja anna luonnollisten rasvojen ja kosteuttavien raaka-aineiden toimia yön yli ihollasi.
  • Keho on myös osa hoitorutiinia. Levitä vartalovoide kehollesi aamulla suihkun jälkeen ja uudelleen ennen nukkumaanmenoa. Näin vartalovoide voi uudistaa kuivan ihosi yön aikana.


Miksi sinulla on kuiva iho talvella?

Jopa alle 8 celsiusasteen ulkolämpötilassa keho lopettaa kokonaan talin tuottamisen. Lisäksi hikoilemme vähemmän, jolloin epidermikselle ei pääse tarpeeksi vettä.

Tuuli, kosteus ja lämpötilan muutos lämmitetyn huoneilman ja purevan kylmän ulkoilman välillä kuivattavat ensisijaisesti ihon alueet, joita ei ole suojattu vaatteilla - kasvot, huulet ja kädet. Tämän seurauksena rasva- ja kosteustasapaino on nopeasti epätasapainossa. Siksi on tärkeää omistautua erityisesti ihollesi ja sen hoidolle talvella.


Ehkäise kuivaa ja kutiavaa ihoa talvella

Ota pitkiä kävelylenkkejä lumessa, kääriydy mukavasti ja suojaa kasvosi kylmältä rasvaisella voiteella. Ravinnepitoisten kasvien mehujen, kuten aloe veran ja arvokkaiden öljyjen, tulisi olla voiteen tärkeimmät ainesosat. Santaverde korvaa tavanomaisen ”vesiosan” kaikissa kosmeettisissa formulaatioissa puhtaalla aloe vera -mehulla omasta, kontrolloidusta luomuviljelystään. Kasvojen lisäksi huulet ovat myös haavoittuvia ja alttiita kuivumiselle. Siksi levitä enemmän voidetta huulillesi tai käytä huulirasvaa tai luonnollista hoitotuotetta, joka perustuu mehiläisvahaan tai sheavoihin.

Kehon ihoa on myös hoidettava talvella. Joten levitä voide kehollesi suihkun jälkeen kiinnittäen erityistä huomiota runsaaseen määrään säärissä. Kuivan talvi-ihonhoidon lisäksi sinun tulee varmistaa riittävä nesteytys ja juoda runsaasti vettä ja makeuttamatonta teetä.

Vinkki: Kuivat kädet talvella hyötyvät käsivoiteesta. Käsivoiteen voit jättää vaikuttamaan, jos sinulla on hyvin kuivat kädet, jopa yön yli puuvillakäsineisiin. Santaverden käsivoide on ihanteellinen tähän.

Artikkelin tuotteet
-20 %
Intensiivisesti ravitseva Vahvistaa ihon elastisuutta Suojaa ihoa
33.52€ 41.90€
-20 %
Vahvistaa ihon elastisuutta Häivyttää pigmenttimuutoksia Ehkäisee ihon pieniä juonteita
37.72€ 47.14€
-20 %
Rauhoittaa herkkää ihoa Kosteuttaa välittömästi Sisältää ruusunkukkahydrolaattia
20.92€ 26.15€
-20 %
Puhdistaa hellävaraisesti Jättää ihon pehmeäksi Suloinen aprikoosin tuoksu
16.73€ 20.91€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...