Kiehtova Speick-kasvi luonnonkosmetiikassa

Julkaistu 02.08.23



Kaikki alkaa vallankumouksellisesta ajatuksesta

On olemassa joitakin ideoita, jotka ovat edelleen yhtä merkityksellisiä kuin ne olivat silloin, kun niitä ajateltiin 90 vuotta sitten. Vuonna 1928 Walter Rau, Stuttgartissa sijaitsevan perheyrityksen Vereinigte Seifenfabrikenin poika, käytti päättäväisesti Speick-tehtaan ainutlaatuisia ominaisuuksia – hellävaraista, luonnollista saippuaa kehonhoitoon. Tuolloin lohenvärinen saippua, jolla oli Speick-kasvin ominaistuoksu ja vaikuttava ainesosa, oli kosmeettinen vallankumous – tämähän oli ensimmäinen saippua, joka edisti lempeää, parantavaa vartalonhoitoa eikä pelkästään puhdistusta.


Speick kasvin kiehtovat ominaisuudet

Walter Rau oli hämmästynyt Speick kasvin erikoisominaisuuksista muinaisessa tarussa. Ihmiset arvostivat Speick-kasvin rauhoittavaa ja kuitenkin virkistävää vaikutusta jo aiempina vuosisatoina.

Walter Rau halusi jälleen kerran hyödyntää näitä arvokkaita ominaisuuksia ja teki sen kauaskantoisin seurauksin. Vuosien saatossa monet muut Speick Naturkosmetik -tuotteet liittyivät alkuperäiseen, legendaariseen Speick-saippuaan, muun muassa kasvo-, vartalo-, hius- ja huultenhoitosarjoihin. Nyt tämä mullistava idea elää jokaisessa Speick-tuotteessa.

Mutta mitä 1920-luvun perustaja ei olisi osannut ennustaa: luonnonkosmetiikan idea on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan – ja muodostaa perustan Speick Naturkosmetik -perheyrityksen ainutlaatuiselle menestystarinalle, joka on nyt kolmannessa ja neljännessä sukupolvessa.


Aito käsityötaito 1800 metrin korkeudessa

Nykyään Speick-kasvi on yhä tärkein osa yritysfilosofiaa. Sen sato on itsessään taidemuoto, jota vain harva alppiviljelijä on oppinut. Villi Speick -kasvi korjataan vielä tänäänkin noin 1800 metrin korkeudessa Unescon Nockbergen biosfääripuistossa Kärntenissä, joka on kerätty hellästi paikallisten alppilaidunviljelijäperheiden käsin sukupolvien ajan. Perhetilan on ottanut haltuunsa seuraava sukupolvi ja sen myötä Speick-sato – käsin, kuten se on ollut vuosisatoja. Speick-sato antaa alppilaidunviljelijöille merkittävän taloudellisen turvan ja jatkaa samalla vuosikymmeniä kestäneellä perinteellä.

”Tämän elävän perinteen avulla voimme tarjota ainutlaatuisia tuotteita arvokkaan Speick-kasvin uutteella, jolla ei ole vastaavaa laatua missään päin maailmaa. Tämän läheisen suhteen merkitys alppiviljelijöihimme ja Speick-kasviin näkyy myös siinä, että sadonkorjuun jälkeen kuivuneet kasvit poimii henkilökohtaisesti toimitusjohtaja, perustajan pojanpoika Wikhart Teuffel, joka tuo ne yhtiön pääkonttoriin Leinfelden-Echterdingeniin. Tämä on Speick Naturkosmetikin ja alppiviljelijöiden vuosittainen kohokohta.”


Erittäin innovatiivista – reilu kaupankäynti ja integroitu kestävyys

Perinteen kunnioittamisen lisäksi perheyritys inspiroi ennen kaikkea innovaatiota. Nämä kaksi termiä eivät suinkaan ole vastakkaisia perinteitä ja innovaatioita. Päinvastoin: joskus innovaatiot poimivat perinteen ja elvyttävät sitä.

”Innovointi on meille suoraan yhteydessä reilun kaupan ja kestävän kehityksen käytäntöihimme. Näemme kestävyyden muunakin kuin luonnontuotteena. Näin pyrimme säilyttämään mahdollisimman korkeat laatustandardit COSMOS Standard -sertifioinnilla. Edistämme innovatiivisia pakkauskonsepteja ja perustamme ekologiset liiketoimintakäytäntömme alueellisuuteen. Ympäristölliset ja sosiaaliset kriteerit ovat sinänsä keskeisessä asemassa raaka-aineiden ja pakkausten valinnassa. Pyrimme pääasiassa tekemään yhteistyötä alueen kumppaneiden kanssa pitkien kuljetusmatkojen välttämiseksi sekä paikallisen talousjärjestelmän vahvistamiseksi.”


Kestävyys omissa seinissämme

”Omalla tuotantopaikallakin käytämme käytettävissä olevia resursseja mahdollisimman huolellisesti. Tuotamme suurimman osan sähköstä, jota käytämme aurinkosähköjärjestelmän avulla. Muun sähkötarpeen kattamiseksi käytämme sataprosenttista vihreää sähköä. Lämmössä käytämme 100-prosenttista biokaasua.

Lisäksi tavoitteenamme on säästää johdonmukaisesti energiaa kaikilla yhtiön toimialoilla. Esimerkiksi vuodesta 2008 lähtien olemme pystyneet vähentämään energiankulutustamme noin kahdella kolmasosalla. Uskomme, että kestävyys alkaa meistä.

Viime vuosina saadut palkinnot, kuten Saksan kestävän kehityksen palkinto, Saksan liittohallituksen yritysten yhteiskuntavastuupalkinto ja Verbraucher Initiative e.V.:n (Saksan kuluttajaliitto) kestävä ja menestyksekäs yritysfilosofiamme, tukevat viime vuosina saatuja palkintoja.”


Tuotteet, joilla on merkitystä

Yrityksen perustaja Walter Rau näki jo vuonna 1958, kuinka paljon ihmiset ovat huolissaan ympäristövahinkojen lisääntymisestä. Hän tunnusti: "Aika on yhä raskaampi meille." Epäterveelliset, stressaavat työtavat, saastunut vesi, pölyn, kaasujen, happojen ja radioaktiivisuuden saastuttama ilma, josta voi tulevaisuudessa tulla keskeinen ongelma, ovat äärimmäisen haitallisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ihoomme vaihtelevasti. Ruokaamme saastuttavat myös torjunta-aineet, kivennäislannoitteet, säilöntäaineet ja muut aineet.

Valitettavasti nämä taakat tunnetaan tänään aivan liian hyvin. Tämä on sitäkin suurempi syy pyrkiä kehittämään luonnonkosmetiikkaa, joka ravitsee ja huolehtii jokaisen ihmisen terveydestä, elinvoimasta ja luonnon kauneudesta – nyt enemmän kuin koskaan. Sitä varten Speickillä työskennellään biologisesti säännellyn viljelyn raaka-aineiden parissa – aina kun niitä on saatavilla oikean laatuisina ja määrällisinä.


Luonnollinen ja monimuotoinen

Kaikki alkoi legendaarisesta Speick-saippuasarjasta vuonna 1928 – kaikki Speick-tuotemerkillä varustetut tuotteet sisältävät Speick-kasviuutetta, mikä tekee jokaisesta tuotteesta ainutlaatuisen.

Kaikilla tuotteilla on yhteistä se, että niillä kaikilla on myönteinen vaikutus. Toisaalta siksi, että ne ovat seurausta reiluista kauppatavoista kestävien ja alueellisten tuotantoprosessien kanssa, ja toisaalta siksi, että ne antavat meille kaikille pienen onnen ja rentoutumisen hetken stressaavassa, uuvuttavassa arjessamme. Hetki, jolloin voimme vaalia ja rauhoittaa ihoamme ja samalla tukea ympäristöystävällisiä liiketapoja ja luonnonvarojen suojelua.


Lupaus Puodin asiakkaiden TOP 3 Speick tuotetta

Asiakkaillamme on selkeät suosikki tuotteet Speick-valikoimastamme. Erinomaisella hintalaatusuhteella varustettu Speick on sekä naisten että miesten luonnonkosmetiikkavalinta. Sarjan kohokohtana täytyy korostaa äärimmäisen riitoisat stick-muodossa olevat deodorantit.


Asiakkaidemme TOP 3:

Speick Deodorantti stick 40 ml

Todella tehokas luonnonkosmetiikan puikkomainen deodorantti on raikkaan tuoksuinen ja aisteja hemmotteleva, alumiiniton vaihtoehto, joka sopii sekä miehille että naisille. Hellävarainen luonnondeodorantti valmistetaan piitä sisältävä lähdevedestä, leväuutteesta sekä Speick-kasvin uutteesta.

Speick Thermal Sensitive Deodorantti stick 40 ml

Luonnonkosmetiikan deodoranttipuikko, joka sopii herkällekin iholle. Tuoksu on miellyttävä ja se sopii naisille ja miehille. Hoitavan aloe veran ja hien muodostusta ja hajuja torjuvan salvian lisäksi Thermal sensitive -deodoranttipuikko sisältää Alppien valeriaanaksi kutsutun speick-kasvin uutetta, joka tasapainottaa ja rauhoittaa ihoa.

Speick Herasaippua 225 g

Runsas, mutta mieto palasaippua vartalonpesuun kylpyyn ja suihkuun, joka on valmistettu puhtaista kasviöljyistä. Se on rikastettu heralla, sekä luonnollisella vahaemulsiolla, joka kosteuttaa ihoa.

Artikkelin tuotteet
BEST SELLER
Tehokas ja palkittu stick Suojaa ja rauhoittaa ihoa Riittoisa
9.15€
Tehokas ja palkittu roll-on Suojaa ja rauhoittaa ihoa Riittoisa
9.25€
Palasaippua koko kehon pesuun Kosteuttaa ihoa Hellävarainen
6.45€
Hellävarainen Herkälle hiuspohjalle Ravitsee ja hoitaa hiuksia
9.05€
Voidemainen vaahto Rauhoittaa ja pehmentää ihoa Partaterä liukuu kevyesti
8.39€
Pitkäkestoinen ja tehokas spray Raikas tuoksu Myös herkkäihoisille
12.90€
Pitkäkestoinen ja tehokas roll-on Raikas tuoksu Myös herkkäihoisille
11.71€
Raikas tuoksu Kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa Luonnonmukainen
7.20€
Tehokas deo stick Torjuu hikea ja hajuja ja hoitaa Sopii myös herkälle iholle
12.95€
Pitkäkestoinen ja tehokas stick Raikas tuoksu Myös herkkäihoisille
11.40€
Täyteläinen palasaippua Greippi ja lime Mielialaa kohottamaan
5.75€
Täyteläinen palasaippua Sitruuna ja appelsiini Energisoivaa elinvoimaa
5.75€
Täyteläinen palasaippua Patchouli ja minttu Tasapainoa ja harmoniaa
5.75€
Täyteläinen palasaippua Minttu ja sitruunaruoho Rauhoittaa ja rentouttaa
5.75€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...