Kasvovesiopas: Kaikki kasvovesistä ja niiden käytöstä

Julkaistu 31.08.22



Mikä on kasvovesi ja miten sitä käytetään oikein? Opi kaikki kasvovesien hoitovaikutuksista.


Optimaalinen hoito on tärkeää kauniille ja terveelle iholle. Kasvovesi voi auttaa valmistamaan ihoa myöhempää hoitoa varten, jotta ainesosat voivat toimia vielä paremmin.


Mikä on kasvovesi kasvoille?

Ainesosista riippuen kasvovesi voi antaa lisää kosteutta, antaa kypsälle iholle ravinteita tai tasapainottaa sekaihoa. Lisäksi hyvin koostettu kasvovesi voi tasapainottaa ihosi pH-arvoa. Joitakin kasvovesiä voidaan käyttää myös ylimääräisenä puhdistusaineena meikkijäämien poistamiseksi kokonaan.


Onko misellivesi kasvovesi?

Misellifaasinen vesi ei ole kasvovettä. Misellivesi on yleensä tarkoitettu yksinomaan puhdistusaineeksi, ja siksi se sisältää saippuoitua ainetta. Vaikka nämä puhdistavat perusteellisesti, ne voivat olla aggressiivisia iholle ja vahingoittaa sen pH-arvoa. Kasvovesi puolestaan perustuu ainesosiin, jotka kosteuttavat, vahvistavat, rauhoittavat tai suojaavat ihoa.


Kasvoveden edut: Miksi kasvovesi on hyvä iholle?

Kasvovesi voi olla ylimääräinen askel ihonhoitorutiinissasi, mutta se on sen arvoista. Jos käytät kasvovettä ennen seerumin tai voiteen käyttöä, kasvojen hoidon ainesosat voivat imeytyä paremmin ihoon. Kuten esimerkiksi pesusieni, myös kostutettu iho muuttuu pehmeämmäksi ja voi imeä hoitoaineita paremmin.


5 kasvoveden hyötyä:

• Valmistaa ihon myöhempää hoitoa varten, jotta aktiiviset ainesosat imeytyvät vielä paremmin

• Tasapainottaa kasvojen, kaulan ja dekolteen ihon pH-arvoa

• Kosteuttavaa ja virkistää

• Kun kasvovettä levitetään vanulapulle, kasvovesi voi poistaa meikkijäämät hellävaraisesti

• Ainesosista riippuen kasvovesi on rauhoittava, vahvistava, vaikutuksiltaan antioksidanttinen tai estää epäpuhtauksien syntyä


Onko kasvovesi tarpeen?

Kasvovettä voidaan käyttää halutulla tavalla, eikä se tietenkään ole ehdottoman välttämätöntä. Sillä on kuitenkin todella monia etuja ja se voi edistää ihon hyvinvointia. Siksi kasvovettä tulisi pitää päivittäisen hoitorutiinin täydennyksenä.


Ohjeet - Kuinka käytän kasvovettä?

Pese ensin kasvosi puhdistusaineella. Puhdistusgeelit poistavat ihon meikin ja lian perusteellisesti, kuten Santaverden puhdistusgeeli. Hellävaraiseen ja tehokkaaseen ihonpuhdistukseen myös herkälle iholle soveltuu puhdistusemulsio.

Käytä nyt kasvovettä iholle. Suurin osa kasvovesistä on saatavana suihkepulloissa, joten ne voivat kosteuttaa ja virkistää koko kasvosi optimaalisesti.

Lisäpuhdistusta varten voit levittää kasvoveden vanulapulle ja käyttää sitä ihon puhdistamiseen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse poistaa kasvovettä iholta. Riippuen siitä, mikä ihotyyppi olet tai mitä tavoitteita haluat saavuttaa hoidollasi, kannattaa tarkastella erilaisia kasvovesiä sekä niiden sisältämiä ainesosia. Santaverdellä on kasvovedet eri tarpeisiin.

Kun iho on edelleen kasvovedestä kostea, ihosi on silloin valmis myöhempää hoitoa varten. Ainesosat voivat siten imeytyä paremmin ja niillä on vielä parempi vaikutus.


Vinkkejä kasvoveden käyttämiseen

Kasvovettä ei kannata sisällyttää vain aamu- ja iltarutiiniin, vaan niillä on myös enemmän tarjottavaa:

  • Virkistykseen: Kuumina päivinä voit laittaa väriaineen jääkaappiin ja käyttää sitä virkistämään ihoa haluamallasi tavalla.
  • Raikastukseen: Olitpa toimistossa, kuivassa lämmitysilmassa tai lentokoneessa: Suihkutettavat kasvovedet hemmottelevat ihoa ja antavat sille kosteutta.
  • Meikin kiinnitykseen: Jotkut vannovat kiinnittämällä valmiin meikin kasvovedellä.
  • Parranajon jälkeen: Jos olet altis punoitukselle tai näppylöille jalkojen parranajon jälkeen, voit käyttää kasvovettä rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa.
  • DYI-naamiot: Anna ihollesi vielä enemmän hyötyä lisäämällä muutama suihke kasvovettä naamion sekaan.
  • Auringon jälkeen: Auringon ärsyttämä iho on usein kuiva, kutiava, tai auringonpolttama. Kasvovesi voi viilentää, kosteuttaa ja sillä on korjaava vaikutus.


Mikä kasvovesi eri ihotyypeille?

Jokaisella iholla ja ihotyypillä on erilaiset tarpeet. Oikea kasvovesi voi auttaa tarjoamaan iholle vaikuttavia aineita, joita se todella tarvitsee.

Kasvovesi herkälle iholle

Herkistynyt tai herkkä iho voi reagoida liian moniin tai aggressiivisiin ainesosiin punoittamalla, kutinalla, mustapäillä tai näppylöillä. Siksi, kun valitset kasvovettä, sinun on kiinnitettävä huomiota hrauhoittavaan koostumukseen. Kasvovesi ilman hajusteiita hyödyttää myös herkkää ihoa. Santaverden kasvovesi herkälle iholle ei sisällä hajusteita, sillä on rauhoittava vaikutus ja se lievittää punoitusta ja ärsytystä.

Uudistava kasvovesi

Kypsässä ihossa solujen uudistuminen ei ole enää yhtä nopeaa. Tämän seurauksena se ei voi varastoida myöskään kosteutta yhtä tehokkaasti ja iho menettää joustavuuden ja muodon. Se on myös alttiimpi oksidatiiviselle stressille ja vapaille radikaaleille. Kypsä iho hyötyy siis kasvovesistä, joissa on kiinteyttäviä, kosteuttavia ja antioksidanttisia koostumuksia. Santaverdellä on kasvovesi, joka on suunniteltu kypsälle iholle. Uudistavalla kasvovedellä on antioksidanttinen vaikutus ja se vähentää, hoitaa ja ennaltaehkäisee pigmenttimuutoksia.


Mitkä kasvovedet ovat hyviä?

Hyvällä kasvovedellä on minimalistinen koostumus, eivätkä ne sisällä synteettisiä ja aggressiivisia säilöntäaineita. Herkälle iholle kasvovesi ei myöskään saa sisältää hajusteita. Luonnollisista ainesosista valmistettujen kasvovesien tulee olla korkealaatuisia tai luomu raaka-aineista valmistettuja.

Santaverden kasvovedet ovat 100% NATRUE-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Santaverde ei käytä vettä pääainesosana tavalliseen tapaan, vaan korvaa koko vesipitoisuuden puhtaalla, luonnonmukaisesti kasvatetulla aloe vera -mehulla, joka on peräisin omasta viljelystä ja tuotannosta Andalusiasta. Kaikki kasvovedet tarjoavat paljon ravinteita sisältävää kosteutta ja niillä on hoitava vaikutus. Santaverde kasvovedet Santaverde kasvovedet ovat tehokkaita kasvovesiä. Kasvovedestä riippuen niillä on rauhoittava, virkistävä, selkeyttävä tai suojaava vaikutus. Väriaineet voidaan valita ihon ulkonäön ja hoitotavoitteen mukaan. Elintärkeät ainesosat ja runsas kosteus tehostaa myöhempää hoitoa.

Kasvovesi herkälle iholle

Kasvovesi herkälle iholle voi rauhoittaa herkistynyttä ja herkkää ihoa. Se tarjoaa elintärkeää kosteutta aloe vera -mehun suuren osuuden ansiosta. Lisäksi hienostuneesti tuoksuva ruusun terälehden hydrolaatti lievittää punoitusta ja ärsytystä. Kasvovesi herkälle iholle ei sisällä hajusteita. Tämä tekee siitä erityisen sopivan herkälle iholle.

Uudistava kasvovesi

Uudistava kasvovesi on suunniteltu kypsälle iholle. Sen ainesosat suojaavat vapaita radikaaleja vastaan ja ehkäisevät pigmenttiläiskiä. Kosteuttavan aloe vera -mehun lisäksi uudistava kasvovesi sisältää aloe vera -kukkauutetta. Tämä suojaa ihoa oksidatiiviselta stressiltä. Lisäksi Kistus -lehdillä on antioksidanttinen ja suojaava vaikutus. Kasvien juurien aktiivinen ainesosakompleksi vähentää pigmenttiläiskien muodostumista.

Artikkelin tuotteet
Puhdistaa hellävaraisesti Jättää ihon pehmeäksi Suloinen aprikoosin tuoksu
20.91€
Rauhoittaa herkkää ihoa Kosteuttaa välittömästi Sisältää ruusunkukkahydrolaattia
26.15€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...