Ihosi tietää

Julkaistu 07.10.22

Ihosi tuntee itsensä

Iho hallitsee luonnostaan monia asioita. Se osaa parantaa itse itsensä ja löytää tasapainonsa. Se tietää, miten selviytyä kuumista kesistä ja jäätävän kylmistä talvista, miten hoitaa epäpuhtauksia ja että öisin on aika levätä. Kaikki, mitä se tarvitsee, ovat oikeat impulssit. Dr. Hauschkan avulla voit antaa ne sille. Me olemme ihosi tukena, jotta se voisi olla hehkuvan kaunis kaikissa elämänvaiheissa. Älä siis harmittele ryppyjäsi, vaan iloitse niistä. Ja luota ihoosi. Mekin teemme niin. Lue, mihin kaikkeen muuhun suurin elimemme kykenee. Se menee syvemmälle – myös ihon alle.Sinä ja ihosi: olette erottamattomasti sidottuja toisiinne. Siksi Dr. Hauschkalla ei kiinnitä huomiota vain siihen, mitä ihosi tarvitsee, vaan myös sinuun ihmisenä. Huomioi ihosi ulkoisten vaikutusten ja sisäisten haasteiden perusteella lähettämät signaalit. Tunne, mikä tekee sinulle hyvää juuri nyt.

Muistatko vielä ...? Olette kokeneet paljon yhdessä, ihosi ja sinä. Olette keränneet naururyppyjä ja myös arpia. Olette viettäneet aurinkoisia päiviä rannalla ja tanssineet läpi yön. Oletpa asettanut ihosi minkä tahansa haasteen eteen, se on aina tiennyt, mitä se tarvitsee ollakseen vahva ja hehkuvan kaunis. Luota siis ihoosi. Mekin teemme niin.

Kosketus tuntuu syvemmällä. Auringonpaiste iholla, hiekka varpaiden välissä: se minkä tunnet ihollasi, päätyy pintaa syvemmälle. Kosketus tuntuu kehon sisällä asti ja herättää tunteita. Koska elämä menee myös ihon alle, teemme kosmetiikkaa, joka vaikuttaa syvemmällä. Kosmetiikkaa, joka elvyttää ihon luonnollisia toimintoja ja vahvistaa siä sisältäpäin. Millaiseksi tunnet olosi kehossasi? Kaipaatko rauhaa tai virkeyttä? Oletko täysin tyytyväinen itseesi? Ihosi voi täyttää monet tarpeensa aivan itse. Vaikka ihosi osaakin mestarillisesti parantaa itse itsensä, toisinaan se tarvitsee hieman tukea. Tälöin apuun tulevat yksiöllisiä rohtokasviyhdistelmiä sisältävät Dr. Hauschkan kosmetiikkatuotteet, jotka antavat iholle joka päivä tehokkaita impulsseja. Ne antavat iholle energiasysäyksen, suojaavat sitä tai palauttavat sen tasapainon. Jotta voisit tuntea olosi hyväksi omassa kehossasi.

Yhteytesi maailmaan. Ihosi muodostaa sisäisen tilasi, mutta samalla se on ulkorajasi. Jokainen tuulenvire kasvoilla, jokainen ohimenevä kosketus vie sinut välittömästi yhteyteen muun maailman kanssa. Se myös näkyy toisinaan ihostasi: kutkutus mahanpohjassa nostaa ihosi kananlihalle, innostus saa poskesi hehkumaan.

Säilytä rytmi. Ihosi korjaa itseään ja uudistuu jatkuvasti – se pysyy aktiivisena koko elämäsi ajan. Ei olekaan ihme, että ihon tarpeet muuttuvat vuosien myötä. Ja toisinaan jopa hetki hetkeltä. Me olemme ihosi tukena sen eri elämänvaiheissa. Antamalla sille hoitoa, jonka rytmi kunnioittaa elämän rytmiä.

Tartu mahdollisuuksiin. Se, miten kehityt, kasvat haasteiden myötä ja keräät kokemuksia, muuttaa myös ihoasi. Rasvoittuva teini-ikäisen iho voi muuttua haastavaksi ja kuivaksi. Sen vuoksi emme keskity ihosi puutteisiin, vaan tuemme sitä, jotta se voisi löytää jälleen sisäisen vahvuutensa ja tasapainonsa omin voimin.


Ihon alla

Iho on kehomme suurin elin. Lukuisten tehtäviensä ja ominaisuuksiensa ansiosta se on todellinen luonnon ihme. Se suojaa meitä ulkoisilta vaikutuksilta, tasapainottaa kehon lämpötilaa, varastoi vettä ja tekee tunteet näkyviksi. Koko elämämme ajan. Toisin kuin useimmat muut kehon solut ihosolut ovat loputtoman aktiivisia.

Verinahka on runsaasti kollageenisyitä sisältävää sidekudosta, johon vanheneminen vaikuttaa erityisen voimakkaasti. Tässä ihon kerroksessa sijaitsee myös lymfajärjestelmä, joka poistaa ylimääräisiä kuona-aineita. Lisäksi verinahassa on suurin osa rauhasista ja karvatupeista sekä runsaasti hermopäätteitä.

Ihonalaiskerros muodostuu löyhästä sidekudoksesta ja rasvakudoksesta. Se toimii lämmöneristeenä ja suojaa kehon sisäosia. Pituudesta riippuen ihon koko on noin 2 neliömetriä ja paino jopa 10 kiloa. Ihon paksuus vaihtelee 30 mikrometrin ja 4 millimetrin välillä. Iho on paksuinta jalkapohjissa ja kämmenissä, ohuinta taas silmissä ja huulissa. Jopa 14 grammaa kuolleita ihosoluja irtoaa ihosta päivittäin. Tämän vuoksi iho uudistuu jatkuvasti.

Orvaskesi on uloin suojakerros. Se sisältää pigmenttiä muodostavia soluja, jotka määrittävät ihon värin ja ruskettuvat auringossa. Ihon uudistumisprosessi tapahtuu 28 päivän rytmissä. Tällä aikajaksolla muodostuvat uudet solut, jotka sarveistuvat ja siirtyvät ihon pinnalle.

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...