Ihonhoitoa aprikoosinsiemenöljyllä – aktivoivaa voimaa luonnosta

Julkaistu 28.02.24Kasviöljyt antavat luonnolliselle kauneudellesi todellista lisäpotkua. Koska ne sisältävät kaikki kasvin aktiiviset yhdisteet: täysin puhtaita, ei mitään lisättyä. Nämä öljyt tuovat esiin monia kykyjään kasvojen ja vartalonhoitotuotteiden ainesosina: ne imeytyvät täysin ihoon, ne voivat rauhoittaa, uudistaa, suojata tai vahvistaa – kasvista ja koostumuksesta riippuen. Puhdas aprikoosinsiemenöljy antaa ihollesi luonnollisen raikkauden ja kauniin hehkun.


Mikä on aprikoosinsiemenöljy?

Sen samettinen kuori, viettelevä tuoksu ja makea, mehevä hedelmäliha – jos kesä olisi hedelmä, se olisi luultavasti aprikoosi. Ei ihme, että aprikoosinsiemenöljyllä on myös paljon tarjottavaa. Aprikoosinsiemenöljy – joka tunnetaan myös yksinkertaisesti aprikoosiöljynä – puristetaan aprikoosin siemenestä tai ytimestä. Arvokas öljy toimii tehosteena kuivalle, kalpealle tai ikääntyvälle iholle antaen luonnollista hehkua ja terveellistä raikkautta. Miten, tarkalleen? Ainutlaatuisen ja arvokkaan kemiallisen koostumuksen ansiosta aprikoosi on todellinen tähti öljyjen maailmassa.


Mitä iholle hyvää aprikoosinsiemenöljy sisältää?

Aprikoosinsiemenöljy on täynnä etuja. Ainutlaatuisen ja arvokkaan koostumuksensa ansiosta se on todellinen monitoimi raaka-aine ihollesi. Öljy on täynnä rasvahappoja – erityisesti linolihappoa ja öljyhappoa, jotka pitävät ihon kauniin joustavana ja elastisena. Oleiinihapon, välttämättömän tyydyttymättömän omega-9-rasvahapon, suuri osuus tekee siitä erityisen tehokkaan. Muita komponentteja ovat E- ja A-vitamiinit, niasiiniamidi – eräs B3-vitamiinin muoto – ja karoteeni. Kylmäpuristettu aprikoosinsiemenöljy on saatu erityisen hellävaraisella menetelmällä, joten voit olla varma, että kaikki tehokkaat aineet pääsevät ihollesi.


Mikä vaikutus aprikoosinsiemenöljyllä on ihoon?

Aprikoosinsiemenöljy suojaa ja rauhoittaa ihoa. Se on myös erittäin kevyt ja imeytyy nopeasti jättämättä rasvaista kalvoa. Tyydyttymättömät rasvahapot auttavat ihoa säilyttämään enemmän kosteutta. Linolihappo edistää ihosuojan uusiutumista ja jättää ihosi näyttämään raikkaammalta – salainen ase kalpean ihon torjunnassa. E- ja A-vitamiinit ovat tehokkaita antioksidantteja ja suojaavat ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Tästä syystä aprikoosinsiemenöljyä löytyy monista kypsälle, vaativalle iholle tarkoitetuista tuotteista. Vaikka sinulla olisi taipumus epäpuhtaaseen ihoon, tämä öljy on oikea sinulle. Toinen tämän arvokkaan öljyn etu on, että se auttaa torjumaan auringon aiheuttamia vaurioita, mikä tekee siitä hyödyllisen ainesosan auringonhoitotuotteissa.


Miten se tuotetaan?

Tämä öljy uutetaan aprikoosin siemenestä tai ytimestä. Tätä varten hedelmät kuivataan ensin varovasti ja ytimet uutetaan. Kun hedelmät on kuivattu, ne voidaan avata, jolloin paljastuu kivinen ydin, joka näyttää vähän mantelilta. Itse asiassa tämä ydin jopa haisee miedosti manteleilta. Arvokas, vaaleankeltainen aprikoosinsiemenöljy uutetaan tästä ytimestä joko mekaanisesti puristamalla tai kemikaaleilla. Jälkimmäistä menetelmää Dr. Hauschka ei käytä, koska uskotaan, että mitä hellävaraisempi menetelmä, sitä enemmän arvokkaita luonnollisia ainesosia säilyy.


Dr. Hauschkan käyttämä aprikoosinsiemenöljy

Luonnolliselle ihonhoidolle vain parasta: ensiluokkaisia luonnollisia ainesosia, mieluiten luomulaatuisia. Tämä koskee myös aprikoosinsiemenöljyä. Yksi paikoista, joista Dr. Hauschka hankkii aprikoosinsiemeniä, on Hunzan laakso Pakistanissa – yksi maapallon syrjäisimpiä vuoristoalueita. Siellä yli 6 000 pientä maatilaa on yhdistänyt voimansa myydäkseen kuivattuja hedelmiään ja pähkinöitä Mountain Fruit Companylle (MFC), joka sitten hoitaa jakelun. Nämä tilat ovat kaikki reilun kaupan kriteerien mukaan sertifioituja, ja lähes 1000 niistä on myös luomusertifioituja. MFC auttaa viljelijöitä hyödyntämään paremmin satoaan ja siten lisäämään tulojaan. Se myös neuvoo luomuviljelyä ja vahvistaa naisten roolia Pakistanissa.

Saadut aprikoosinjyvät kylmäpuristetaan ja suodatetaan sitten varovasti tytäryhtiön Naturamuksen öljytehtaalla. Tämä prosessi vaatii paljon huolellisuutta ja huomiota erityisesti koneiden osalta: kuljetusnopeus, lämpötila ja öljyn ulosvirtaus on sovitettava tarkasti yhteen. Myös öljysiementen kosteus ja kunto on otettava huomioon. Lopuksi öljymylly laittaa pyörivän teräsruuvin liikkeelle, joka puristaa öljysiemeniä, kunnes kuoret avautuvat ja vapauttavat arvokasta aprikoosinsiemenöljyä.


Aprikoosinsiemenöljy Dr. Hauschka -tuotteissa

Rakkaus aprikooseihin. Ja rakkaus aprikoosinsiemenöljyyn. Siksi löydät sen monista tuotteista. Aprikoosivoide loihtii ihon samettisen pehmeäksi ja ruusuiseksi kuin hedelmä itse – ihanteellinen kuivalle, kalpealle iholle. Kuivalle, kalpealle iholle tarkoitettu Aktivoiva kosteusvoide stimuloi ihosi luonnollista öljyn ja kosteuden tuotantoa ja antaa sille raikasta ja eloisaa kauneutta. Auringonhoitotuotteissa arvokas öljy ehkäisee aurinkovaurioita, ja Dr. Hauschka Kasvoöljyssä se palauttaa rasvaisen ihon tasapainon ja auttaa taistelemaan epäpuhtauksia vastaan. Aprikoosinsiemenöljyä on myös peitevoiteissa, koska se pystyy peittämäänn epäpuhtauksia tehokkaasti. Se ei tee ihostasi vain tasaisempaa, vaan myös luonnollisesti hoidettua.

Artikkelin tuotteet
-25 %
BEST SELLER
Kuivalle iholle Kalpealle iholle Kosteuttaa ja pehmentää ihoa
23.93€ 31.91€
-25 %
BEST SELLER
Kevyt koostumus Kirkastaa ihoa Heleyttää
23.03€ 30.70€
-25 %
Äärimmäiselle auringon altistumiselle Suojaa ja hoitaa ihoa, vedenkestävä Hienovarainen peittävyys
23.85€ 31.81€
-25 %
Rauhoittaa tulehdusta Vähentää ihon rasvantuotantoa Rasvaiselle iholle
19.95€ 26.60€
-25 %
Peittää ihon epätasaisuudet Hienovarainen tasoittaja Tehokas
17.18€ 22.90€
-40 %
Aktivoiva kosteusvoide 50ml Aprikoosivoide 30ml Ihon tehokosteuttajat yhdessä
37.56€ 62.60€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...