Ihonhoito raskauden ja imetyksen aikana

Julkaistu 02.11.23



Äidin ja lapsen välinen yhteys raskauden aikana on ainutlaatuinen kokemus – niin henkisesti, tunnepohjaisesti kuin kehollisestikin. Yhdeksän raskauskuukauden aikana äidin keho huolehtii kasvavasta lapsesta parhaalla mahdollisella tavalla. Iho, aineenvaihdunta ja koko aistitoiminta voivat muuttua tänä aikana, ja ne tarvitsevat erityistä huomaavaisuutta.

Annette Kiefer on pitänyt huolta monista odottavista äideistä toimiessaan pitkään kätilönä. Nykyään hän on WALA:n asiantuntija, jonka tehtävänä on neuvoa ja jakaa kokemuksensa kenttätyötätekeville kätilöille.


Raskauden alkuaika.

Monet naiset kertovat kehossa tapahtuvien muutosten aiheuttamasta väsymyksestä raskauden alussa. Jos ulkoiset tekijät eivät salli elämään oman lepo- ja unitarpeen mukaan, Annette Kiefer suosittelee käsivarsien ja säärien voitelua Jalkavirkisteellä. Isätkin nauttivat tällaisesta virkistyksestä, kun työt kutsuvat lyhyen yön jälkeen. Yhdessä kylmien säärihuuhtelujen kanssa Jalkavirkiste stimuloi verenkiertoa sekä estää ja lievittää turvotusta ja suonenvetoa.

Raskausarpien ennaltaehkäisy on tärkeä asia odottaville äideille. Säännöllinen hieronta Oratuomi vartaloöljyllä vahvistaa ihoa ja tukee sen elastisuutta.

Raskauden ajan toinen arvokas seuralainen on Suo-laventeli vartaloöljy, kuten Annette Kiefer suosittelee: ”Vartaloöljy kietoo ihon ympärille lämpimän ja suojaavan kerroksen ja auttaa ihoa suojautumaan ympäristön vaikutuksilta. Levitä öljyä rintojen ja sydämen alueelle sekä ranteiden sisäpuolelle, tarvittaessa myös vatsalle, jos on altis jännitystiloille.


Kehoa ja sielua hellivä kylpy.

Odottavat äidit nauttivat keveyden tunteesta lämpimässä vedessä. Dr. Hauschka kylpyöljyjen laaja valikoima lisää tätä nautintoa entisestään, esimerkiksi Suo-laventeli kylpyöljy rauhoittaa ja saattelee hyvään uneen.


Kuherruskuukausi vauvan kanssa.

Äidin keho tarvitsee kuudesta kahdeksaan viikkoa aikaa raskaudesta ja synnytyksestä toipumiseen.

Annette Kiefer painottaa levon ja rauhan merkitystä synnytyksen jälkeisenä aikana: ”Vanhempien tulee viettää tämä erityinen aika, jota mielelläni nimitän kuherruskuukaudeksi vauvan kanssa, mahdollisimman miellyttävästi ja ilman stressiä. Näin vauvakin aistii, että kaikki on kunnossa. Tässäkin Suo-laventeli vartaloöljy auttaa vanhempia välttämään ulkoisia stressin aiheuttajia.”

Oratuomi vartaloöljy sopii synnytyksen jälkeiseen vatsahierontaan vahvistavan vaikutuksensa ansiosta. Sen jälkeen Sitruuna-sitruunaruoho vartaloöljy auttaa vahvistamaan sidekudosta.


Herkkätuntoinen suojatti.

Vauva on täynnä viattomuutta, puhtautta ja rakkautta ja luottaa täysin vanhempiinsa. Herkkyyden vertauskuva on vauvan iho. Sen kautta lapsi kokee ensimmäisen intensiivisen kontaktin äitiin ja ulkomaailmaan. Annette Kiefer kertoo, miksi hän ei periaatteessa suosittele hoitoaineita vastasyntyneen iholle: ”Tuskin mikään on niin herkkä kuin lapsen iho. Suosittelen, että imeväisikäiset pestään vain vedellä ja kylvetetään kerran viikossa, sen jälkeen, kun napatynkä on irronnut. Vauva on silloin tavallisesti 10–14 päivän ikäinen ja iloitsee siitä, että sitä kylvetetään lämpimässä kylpyhuoneessa, mielellään isän käsissä leväten. Jos äidillä on paljon maitoa, sitä voi käyttää luonnollisena hoitoaineena kylpyvedessä.”

Muutaman kuukauden ikäiset lapset, joilla on enemmän kontaktia ulkomaailmaan, voi suojata esimerkiksi kylmää tuulta vastaan Dr. Hauschka tuotteilla, kuten täyteläisellä Ruusuvoiteella.

Vauvahieronta kolmen kuukauden iästä lähtien on erittäin hieno tapa olla yhteydessä lapseen. Annette Kiefer korostaa tässä Dr. Hauschka Ruusu vartaloöljyn hyviä puolia: ”Valikoidut ja laadukkaat ainesosat sekä luonnollinen ja mieto tuoksu tekevät tästä vartaloöljystä erittäin sopivan. Se antaa lapselle lämpöä ja suojaa.”

Käsittele suojeltavaasi arvokkaasti ja hellävaroen ja nauti yhteisistä hetkistä.

Artikkelin tuotteet
Elvyttää verenkiertoa jaloissa Helpottaa turvotusta Virkistää jalkoja
25.66€
BEST SELLER
Klassikkotuote Hoitaa ja suojaa Kuivalle iholle
28.76€
Rauhoittava kylpyöljy Suojaa ihoa Hoitaa hellästi
24.11€
Tasapainottaa koko kehon ihoa Ylläpitää kosteutta Laukaisee jännitystä
26.60€
Pitää ihon kimmoisana Erinomainen raskausarpiin Soveltuu koko perheelle
21.45€
Virkistää ja kiinteyttää ihoa Vahvistava hoito Hoitaa
23.10€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...