Bakuchiol – Mieto retinolivaihtoehto luonnonkosmetiikassa

Julkaistu 03.04.24Kosmetiikkateollisuus on jo jonkin aikaa sitten löytänyt vaikuttavan aineen bakuchiolin ja bakuchiolia sisältävien voiteiden ja seerumien valikoima kasvaa jatkuvasti. Luonnollisella aktiivisella ainesosalla sanotaan olevan samanlainen vaikutus kuin retinolilla – ilman ärsyttäviä ihoreaktioita.

Suuntaus ihonhoitoon mahdollisimman luonnollisilla ainesosilla jatkuu ennallaan. Samalla kuluttajat haluavat luonnonkosmetiikassa näkyvämpiä ja havaittavampia vaikutuksia erityisesti ikääntymisen ehkäisyyn. Erittäin tehokkaat retinoidit ovat toistaiseksi pysyneet luonnonkosmetiikasta poissa, mutta bakuchiolista löydettiin luonnollinen aktiivinen ainesosa, jolla on vertailukelpoisia vaikutuksia retinolin kanssa, mutta joka aiheuttaa vähemmän ihoreaktioita ja on paljon miedompi ja siedettävämpi. Tämä tekee ainesosasta suositun ikääntymistä ehkäisevässä hoidossa jopa herkälle iholle.


Mikä on Bakuchiol?

Vaikuttava aine Bakuchiol saadaan Babchi-kasvin siemenistä ja lehdistä. Purppurakukkainen kasvi, joka tunnetaan myös nimellä "hartsiapila", kasvaa pääasiassa Intiassa ja Sri Lankassa. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä ja ayurvedisessa lääketieteessä Babchi-kasvia on käytetty vuosisatojen ajan useisiin vaivoihin sekä sisäisesti että ihonhoidossa.

Bakuchiolin ominaisuudet

Kosmetiikassa bakuchiol on arvostettu ensisijaisesti ikääntymistä ehkäisevien ominaisuuksiensa vuoksi ja se on osoittautunut tehokkaaksi apuvälineeksi juonteiden ja ryppyjen, mutta myös pigmenttiläiskien vähentämisessä. Lisäksi tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta vaikuttava aine auttaa vähentämään ihon punoitusta ja tulehdusta. Voimakkaana antioksidanttina se myös suojaa ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.


Miten Bakuchiol toimii?

Bakuchiolilla on laaja vaikutuskirjo, ja siinä yhdistyvät ikääntymistä ja epäpuhtauksia ehkäisevät ominaisuudet. Tämä monipuolisuus on tehnyt luonnollisesta aktiivisesta ainesosasta suositun ihon hoitamisessa perinteisessä kiinalaisessa ja ayurveda-lääketieteessä vuosisatojen ajan. Bakuchiol auttaa vähentämään ihon kollageenin menetystä ja stimuloi ihon omaa kollageenisynteesiä. Tämä parantaa ihon rakennetta ja tasoittaa hienoja juonteita ja ryppyjä. Iho näyttää välittömästi kiinteämmältä ja sileämmältä. Talia säätelevien, tasapainottavien ja tulehdusta ehkäisevien vaikutustensa ansiosta luonnollinen aktiivinen ainesosa auttaa torjumaan ihon epäpuhtauksia ja puhdistamaan ihohuokosia. Lisäksi antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta bakuchiol pystyy torjumaan huokosissa olevan talin bakteereja ja näin tehokkaasti torjumaan ihon epäpuhtauksien kehittymistä.

Bakuchiol ihonhoidossa

Ihonhoidossa bakuchiol on ihanteellinen aktiivinen ainesosa kaikille, jotka haluavat tehokasta ikääntymisen merkkien ehkäisevää hoitoa, mutta jotka ovat alttiimpia sekaiholle, jossa on epäpuhtauksia tai herkkyyttä. Herkälle iholle voi olla hyötyä myös bakuchiolista, sillä kasviperäinen aktiivinen ainesosa on mieto, hyvin siedetty ja sillä on rauhoittava vaikutus. Bakuchiol-tuotteiden markkinat kasvavat jatkuvasti. Bakuchiolia tarjotaan usein kasvovoiteiden, seerumien tai öljyjen muodossa joko ainoana tehosteena tai yhdessä muiden ikääntymistä ehkäisevien ainesosien, kuten hyaluronihapon tai C-vitamiinin, kanssa.

Bakuchiolin käyttö

Mietojen ja siedettävien ominaisuuksiensa ansiosta Bakuchiolia voidaan integroida päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Koska ainesosa ei ole valoherkkä, voidaan käyttää bakuchiolia sekä päivä- että yöhoitoon.


Bakuchiol on mieto vaihtoehto retinolille

Bakuchiolia arvostetaan kosmetiikassa luonnollisena kasvipohjaisena vaihtoehtona retinolille, erään A-vitamiinin muodolle. Tutkimukset ovat osoittaneet vertailukelpoisia vaikutuksia ryppyjen syvyyden ja hyperpigmentaation vähentämisen suhteen käytettäessä bakuchiolia tai retinolia. Vaikka näiden kahden vaikuttavan aineen kemialliset rakenteet eroavat toisistaan, niiden vaikutustapa ikääntymisen ehkäisyssä on vertailukelpoinen. Bakuchiol saa kuitenkin pisteitä siedettävyydestä.

Bakuchiolin edut retinoliin verrattuna

Jotkut ihmiset eivät siedä hyvin retinolia. Yhtä tehokkaasti kuin se vähentää ryppyjä ja pigmenttiläiskiä, ainesosa voi myös aiheuttaa ärsytystä erityisesti herkälle iholle. Tällaisille ihotyypeille bakuchiol on parempi vaihtoehto, koska se on siedettävämpi. Retinoli on valoherkkä, joten ihoa ei saa altistaa liikaa auringonvalolle käytön aikana ja sitä tulee käyttää vain päiväsaikaan aurinkosuojan kanssa. Bakuchiolia puolestaan voi käyttää huoletta myös ihon hoitoon päivällä – mutta aurinkosuoja ei ole koskaan huono idea. Bakuchiol on arvokas löytö varsinkin luonnonkosmetiikassa, ja sillä on selvä etu verrattuna retinoliin: kun jälkimmäinen on puhtaasti synteettinen aktiivinen aine, bakuchiol uutetaan kasveista ja on luonnollisesti vegaaninen ja myös sertifioidulle luonnonkosmetiikalle, mm. hyväksytty NATRUE:n mukaan.


Santaverde Bakuchiol tipat

Santaverde tarjoaa nyt myös ihonhoitoa bakuchiolilla. Bakuchiol tipat laajentavat tuotesarjan seerumivalikoimaa. Tehokas perusresepti, joka on valmistettu puhtaasta luomu aloe vera -mehusta, yhdistettynä bakuchioliin ja tomaattilykopeeniin. Hajusteeton seerumi uudistaa ihoa ja antaa sileän ja tasaisen ihon.

Artikkelin tuotteet
UUTUUS
Vaihtoehto retinolille Kasvipohjainen Antioksidanttipitoinen
36.65€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...