Vauvan ja lasten ihonhoito luonnonkosmetiikalla

Julkaistu 19.02.24



Tiedätkö kuinka Providan tarina alkoi? Yrityksen perustajien Jerg ja Theda Wohnsien ensimmäinen tytär oli erittäin herkkäihoinen ja reagoi kaikkiin saatavilla oleviin hoitotuotteisiin. Syynä olivat ainesosat ja säilöntäaineet, joita ei ollut ilmoitettu. Tästä syystä nuoripari ryhtyi kehittämään ja valmistamaan lastenvoidetta, ja ensimmäinen Provida-tuote syntyi. Tämä lasten voide on edelleen valikoimassa ja on yksi suosituimmista tuotteista. Voit siis nähdä, että vauvan ja lastenhoidon aihe on ollut Providalle keskeinen alusta lähtien ja on sitä edelleenkin. Tässä blogiartikkelissa haluamme käsitellä vauvan ja lapsen ihon erityispiirteitä ja sen oikeaa hoitoa.


Vauva

Ihon kunto

Vauvojen iho ei ole vielä täysin kehittynyt ja on siksi erityisen herkkä. Suojaava sarveiskerros on ohuempi ja läpäisevämpi kuin lapsilla ja aikuisilla. Lisäksi talin ja hien tuotanto on niin vähäistä, että iho kuivuu nopeammin ja on herkempi taudinaiheuttajille ja allergiaa aiheuttaville aineille.


Puhdistus

Mitä tulee vauvan ihon puhdistamiseen, vähemmän on enemmän. Haalea vesi ja pehmeä pesulappu riittävät päivittäiseen hoitoon. Voit myös laittaa ravitsevan kylvyn kaksi tai kolme kertaa viikossa – mukava kokemus lapselle ja vanhemmille. Pienille lapsille tarkoitettuja vaahtoavia kylpyaineita tulee aina välttää, sillä ne rasittavat ihoa liikaa ja kuivattavat sitä. Erittäin mieto kasviöljy, kuten Manteliöljy puolestaan suojaa ja ravitsee ihoa ja estää sen kuivumisen. Demeter-sertifioitu Bach Flowers Baby Shampoo on ihanteellinen hiusten pesuun. Se puhdistaa vauvan hiukset erityisen hellästi ja hoitavasti. 5-Flowers Bachin kukilla on tasapainottava ja harmonisoiva vaikutus hiuspohjaan ja hiuksiin.


Hoito

Kylvyn jälkeen voit hieroa kasviöljyä kevyesti koko vartalon iholle. Se sisältää arvokkaimmat kylmäpuristetut kasviöljyt ja luonnolliset kasviöljyuutteet. Se hoitaa lapsesi herkkää ihoa ja suojaa sitä öljyn ja kosteuden katoamiselta. Demeter-sertifioitu Marigold Zinc Baby Cream sopii erityisen hyvin herkän ihon hoitoon ja suojaamiseen vaippa-alueella. Tämä Demeter-sertifioitu voide sisältää sinkkioksidia, joka on erityisen anti-inflammatorinen ja parantava sekä suojaa ihoa kosteudelta. Valitut arvokkaat luonnonaineet, kuten oliiviöljy, sheavoi, kamomilla ja laventeli uudistavat tehokkaasti ärtynyttä ihoa. Levitä jokaisen puhdistuksen jälkeen ohut kerros voidetta vaippa-alueelle.


Hieronta

Anna vauvallesi paljon rakkautta, lämpöä, rentoutumista ja turvaa hieronnalla. Voit sisällyttää hieronnan osaksi päivittäistä rutiiniasi heti aamulla tai ennen nukkumaanmenoa tai käyttää sitä monin eri tavoin. Valitse kokovartalohieronnasta, käsi- ja käsihieronnasta, jalka- ja jalkahieronnasta sekä vatsa- ja rintahieronnasta. Laajaan vauvahierontaan suosittelemme puhdasta kasviöljyä. Se ei sisällä lisäaineita tai esansseja, joten se sopii ihanteellisesti vauvan ihonhoitoon ja hierontaan. Vauvoilla on voimakas hajuaisti, ja koska öljy on hajustamaton, se ei aiheuta tarpeetonta ärsytystä. Laadukkaat ja puhtaat Demeter-öljyt sopivat ihanteellisesti vauvan hierontaan. Kasviöljyt sisältävät runsaasti linolihappoa ja omega 6 -rasvahappoja vahvistamaan vauvan ihon suojaavaa toimintaa. Kaikin puolin hyvä öljy, jota voit käyttää vauvallesi puhtaalla omallatunnolla. Ota pieni tilkka öljyä käsiisi ja lämmitä se hieromalla sitä kämmenissäsi. Nyt voit päättää, aloitatko jaloistasi vai jostain muualta. Tee lempeitä pyöreitä liikkeitä ja vetoja. Ota aikaa ja jatka niin kauan kuin vauvasi nauttii siitä.


Lapset

Ihon kunto

Lasten iho ei ole vielä täysin kehittynyt. Vesipitoisuus on paljon korkeampi ja rasvapitoisuus pienempi kuin aikuisilla. Lisäksi suojaava happovaippa ei ole vielä täysin kehittynyt. Siksi myös lasten iho tarvitsee erityistä hoitoa.


Puhdistus

Suosittelemme myös kylpyä lasten ihon puhdistamiseen. Hellävarainen shampoo on oikea valinta lasten hiusten pesuun. Pieni määrä hiuksiin riittää. Vaahdota hetken ja huuhtele huolellisesti.


Hoito

Huolella valituilla luonnonöljyillä suojaat ja hoidat lasten herkkää kasvojen ja vartalon ihoa. Demeter oliiviöljy ja luomu sheavoi tukevat herkän ihon luonnollista toimintaa ja takaavat kattavan suojan, hoitaa tehokkaasti ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. Levitä yksinkertaisesti hellävaraisesti kasvoillesi ja vartalollesi joka päivä. Provida vauvan- ja lastenhoitotuotteilla tarjoamme oikeat tuotteet lastesi vartalon ja hiustenhoitoon.

Artikkelin tuotteet
-39 %
Neutraali hierontaöljy Räätälöitävä hierontaöljypohja Sekoita eteeristen öljyjen kanssa
8.00€ 13.09€
-50 %
Vauvojen ja lasten hiuksille Hellävarainen Demeter sertifioitu
9.50€ 18.90€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...