Sonett-ekopesuaineet ovat fiksu valinta mökillekin mukaan

Julkaistu 04.05.22



Kesämökillä moni havahtuu luonnon kauneuteen ja eliöiden runsauteen. Ei olekaan ihme, että entistä useampi valitsee mökkireissulleen ekopesuaineet, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.


Sonett-pesuaineet valmistetaan veden ehdoilla, kaikkea elämää kunnioittaen. Pesuainesarja sai alkunsa vahvasta tahdosta muuttaa vesistöjen tilaa paremmaksi. Luonnontieteilijä Johannes Schnorr oli tutkimuksissaan jo 1960-luvulla havainnut pesuaineiden pinta-aktiivisten aineiden saastuttavan juomavettä. Vedenpuhdistuslaitokset eivät saaneet kaikkia aineita puhdistetuksi ja pesuainejäämiä löytyikin niin pohjavesistä, järvistä ja joista, missä ne muodostivat valtavia vaahtokerroksia. Nämä havainnot johtivat ekopesuaineiden kehittämiseen ja Sonett-yhtiön perustamiseen vuonna 1977. Koska syy Sonett:in perustamiseen oli syvä huoli vesistöjen tilasta ja ymmärrys vedestä kaiken elämän lähtökohtana, onkin luonnollista, että sarjan pesuaineet ovat 100 % biohajoavia ja niiden tuotanto on kokonaisvaltaisesti vastuullista alusta loppuun saakka.

Markettien viherpesuaineiden viidakossa ei aidosti ekologista vaihtoehtoa ole välttämättä helppoa löytää; ympäristömerkkien ja niiltä vaikuttavien merkintöjen sekamelska saa helposti pään pyörälle. Onneksi on olemassa Sonett-pesuainesarja, joka on varma valinta mahdollisimman ekologista vaihtoehtoa metsästävälle. Mökkikäyttöön ihanteellisiksi sarjan kaikki pesuaineet tekee etenkin niiden 100 % biohajoavuus, joka tarkoittaa ainesosien täydellistä hajoamista luonnossa. Monet tunnettujen merkkien pesuaineista sisältävät esimerkiksi zeoliittia, optisia kirkasteita tai fosforia, jotka luontoon hajoamattomina kuormittavat ympäristöämme. Osa Sonett-pesuaineiden ekologisuutta on myös niiden simppeliys: mukana menossa on ainoastaan vaikuttavia aineita — ei mitään turhaa tai ylimääräistä. Vaikka marketpesuaineiden pitkä ainesosalista voikin antaa vaikutelman megalomaanisesta puhdistustehosta, ei esimerkiksi vaahdottavilla aineilla ole pesutuloksen kanssa mitään tekemistä. Muihin ekopesuaineisiin verrattuna Sonett-sarjan tuotteissa on erityistä niissä ainesosana komeileva elävöitetty vesi, jonka pintajännitys on rikottu. Tämän tuloksena esimerkiksi Sonett-pyykinpesuaine pääsee syvemmälle vaatteen kuituihin, jolloin pesutulos on parempi. Sonett on hiilineutraali yritys, jonka pesuaineet valmistetaan ekologisesti tuuli- ja aurinkovoiman sekä hakelämmön avulla. Merkittävä osa pesuaineiden raaka-aineista on luomu- ja biodynaamista tuotantoa; konkreettinen teko elinvoimaisemman maaperän puolesta.



Alkeellisiin olosuhteisiin ekologisesti edistyneitä pesuaineita

Suomessa on yli puoli miljoonaa kesämökkiä, joista iso osa sijaitsee luonnon rauhassa, vesistöjen läheisyydessä. Jätevedet muodostavat merkittävän osan mökkeilyn aiheuttamasta vesistökuormituksesta eikä siksi ole lainkaan yhdentekevää, millaisia pesuaineita kesäpaikassaan käyttää. Moni mökki on varustelutasoltaan alkeellinen — kaupunkikodista poikkeavat olosuhteet ovat olennainen osa mökkeilyn viehätystä. Jos liitäntää kunnalliseen viemäriverkostoon ole tehty, vedenpuhdistamo ei pelasta kuormituspinteestä, Alkeellisissa olosuhteissa ekopesuaineet ovatkin erityisen tärkeä valinta. Vaikka Sonett-pesuaineet hajoavatkin luontoon 100%:sti, ei pesuvesiä kannata kaataa suoraan järveen tai mereen vaan pesuvedet imeytetään aina maan kautta. Esimerkiksi Sonett-astianpesuaineen avulla tiskivuoren valloittanut voi kaataa pesuvetensä huoletta heinikkoon, ellei mökkiä ole liitetty viemärijärjestelmään.


Parhaat mökkipesuaineet Sonett-sarjasta

Koska yleensä mökkeilijä haluaa pärjätä mahdollisimman kevyin varustein, on pesuaineissakin järkevämpää valita mukaansa muutama todella toimiva tuote kuin kahmalokaupalla huonosti pelittäviä. Sonett-sarjan antimista mökkiläinen pakkaa mukaansa ainakin käsitiskiaineen, pyykinpesunesteen, sappisaippuan ja lasinpesunesteen. Jos kesään kuuluu kosolti grilli-ilottelua, voi näiden lisäksi rasvanliuotin olla paikallaan. Sonett-sarjan pesuaineet ovat tiivistä tavaraa eikä niiden muodossa mökille tule raahatuksi mitään turhaa. Tiivistemuotoiset pesuaineet ovat riittoisa valinta; paljon pesutehoa on niissä sulloutuneena pieneen tilaan. Sonett-käsitiskiaine pesee astiat puhtaiksi käden käänteessä Niin iholle kuin ympäristöllekin hellävarainen Sonett-käsitiskiaine toimii mainiosti myös yleispesuaineena, jolla puunaa puhtaaksi vaikka kesämökin lattian. Astioiden käsintiskaukseen suunniteltu pesuainetiiviste on erittäin riittoisaa: 3 millilitraa riittää viiteen litraan tiskausvettä. Raikkaan sitruunaiselta tuoksuva käsitiskiaine irrottaa lian tehokkaasti ja jättää tiskaajalle hyvän mielen. Grilliritilöiden puhdistamiseen saa lisätehoa Sonett-sarjan rasvanliuotinta käyttämällä. Rasvanluotin tekee pieniä ihmeitä myös muille pinttyneille pinnoille.



Sonett-pyykinpesuaine puhdistaa pyykit alhaisissakin pesulämpötiloissa

Raikkaalta tuoksuva ja erittäin riittoisa Color-pyykinpesuneste puhdistaa tehokkaasti kaikki puuvilla-, pellava-, hamppu- ja sekakuidut — myös kovan veden alueilla ja alhaisessa, 30 asteenkin pesulämpötilassa. Sonett-pesuaineella pestyt pyykit tuoksuvat luonnollisen raikkailta ja pyykin kuivuttua tuoksu on hyvin mieto, lähes havaitsematon. Tiivistemuotoisella pyykinpesuaineella mökkiläinenkin pötkii todella pitkälle: yhdestä 1,5 litran pesuainepullosta riittää pesuainetta jopa 24-27:een pesukoneelliseen (riippuen pyykin määrästä ja likaisuudesta). Pyykinpesukoneettomissa mökkiolosuhteissa pesukertoa kehkeytyy pullollisesta luonnollisesti vieläkin enemmän. Erityisen likaisiin kohtiin ja tahroihin kannattaa pyykinpesunesteen kaverina käyttää Sonett-sappisaippuaa, josta voit lukea lisää jäljempää tätä juttua. Tiesitkö, että pyykinpesuaineet olivat Sonett-sarjan ensimmäisiä tuotteita? Ne olivat siis yrityksen ensimmäinen teko vesistöystävällisempien pesuainevalintojen mahdollistamiseksi. Sonett-pyykinpesufilosofian mukaan pesuaine, huuhteluaine ja valkaisuaine ovat kukin erillisiä tuotteita, joita käytetään kulloisenkin tarpeen (mm. veden kovuus ja tekstiilien likaisuusaste) mukaan erikseen annostellen - tämä on luonnollisesti taloudellisin ja ekologisin tapa pestä pyykkiä. Markettipesuaineissa kaikki komponentit ovat usein samassa tuotteissa valmiina, jolloin luontoa rasitetaan usein turhaan.


Sonett-sappisaippua on tehokas tahranpoistaja

Olipa kerran tahra — mutta eipäs olekaan enää! Klassikkomainetta nauttiva Sonett-sappisaippua poistaa käden käänteessä kaikenlaiset tahrat niin vaatteista, huonekaluista kuin matoistakin. On selvää, ettei mökkielämästäkään ei selviä ilman tahroja — mutta onneksi niistä pääsee sappisaippuan avulla eroon ilman kovia kemikaaleja. Tämän tahranpoistajan käyttö on huomattavasti helpompaa kuin heinänteko: kostutetulla sappisaippualla hangataan tahraa, jonka jälkeen annetaan aineen vaikuttaa minuutin ajan. Sitten tahra pestään pois joko käsin tai pyykkikoneessa. Sappisaippua on armoton tahralle kuin tahralle, esimerkiksi kuulakärkikynä, veri, rasva ja öljy irtoavat sappisaippuan avulla tekstiileistä varsin vaivattomasti. Mökkeilijän ei sappisaippuan ansiosta tarvitse arastella edes heinäkuisia mustikkareissuja: myös mustikkatahrat saa helposti pois sappisaippuaa hyödyntäen. Ei olekaan lainkaan ihme, että Sonett-sarjan sappisaippuaa on tituleerattu “maailman tehokkaimmaksi tahranpoistajaksi”. Hellävaraisena tehoputsarina sappisaippua ei vahingoita vaatteen kuituja, liuota värejä tai jätä jälkiä tekstiiliin. Mökkikäyttöön sappisaippua sopii erinomaisesti: 100 % biohajoavalla saippualla tahrat talttuvat luontoa likaamatta.


Sonett-lasinpesuneste putsaa pinnat kirkkaiksi ja kiiltäviksi

Laiskan puunaajan ylimpänä ystävänäkin tunnettu Sonett-lasinpesuneste on oivallinen valinta alkeellisimpiinkin mökkiolosuhteisiin: sillä pestessä et tarvitse välttämättä edes vettä; suihkaisu ja pyyhintä riittää puhdistamaan paikat. Sonett-lasinpesuneste puhdistaa tehokkaasti niin mökkikeittiön kuin saunatilatkin; myös peilit sekä lasi-, kaakeli- ja teräspinnat puhdistuvat kiiltäviksi varsin vähällä vaivalla. Moni matkaa kesämökilleen autolla. Siksi onkin paikallaan vinkata, että Sonett-lasinpesuneste on loistava valinta myös autoilijoille. Monikäyttöinen pesuaine kirkastaa kätevästi tuulilasin poistaen samalla tehokkaasti niin ikkunalasiin kuin lamppuihinkin liiskaantuneet hyönteiset. Kun pullollinen ympäristöystävällistä lasinpesunestettä on matkassa mukana, kirkkaat näkymät ovat aina helposti järjestettävissä! Lisäiloa tuottaa se, että eteerisillä sitruunaruoho- ja laventeliöljyillä ryyditetty lasinepesuneste palkitsee niin mökkipuunaajan kuin autoilijankin raikkaalla tuoksullaan.

Tiesitkö, että Sonett-nimi tulee ranskalaisesta ”savonette” -sanasta, joka tarkoittaa pientä saippuaa. Puhdas ja aito kasvisaippua on Sonett-pesuaineiden pääainesosa. Aito saippua on Sonett:in näkemyksen mukaan vanhin ja luonnollisin pesuaine.

Artikkelin tuotteet
Lasi- ja teräspinnoille Ei jätä raitoja Raikas tuoksu
7.60€
BEST SELLER
Sappisaippua palana Todella tehokas Monenlaisille tekstiileille
4.95€
Erittäin riittoisa Hellävarainen ja tehokas Biohajoava
4.30€
-33 %
Erittäin riittoisa Hellävarainen ja tehokas Biohajoava
2.00€ 3.00€
Erittäin ihoystävällinen Hoitavaa kehäkukkauutetta Tehokas
4.95€
-33 %
Valko- ja kirjopyykkiin Puhdistaa jo 30 asteessa Luonnollinen laventelin tuoksu
2.00€ 3.00€
BEST SELLER
Värillisille tekstiileille Puhdistaa jo 30 asteessa Myös urheiluvaatteille
15.95€
BEST SELLER
Sappisaippua nesteenä Erittäin tehokas Monenlaisille tekstiileille
5.70€
Ekologinen rasvanpoistaja Pinnoille, tekstiileille ja välineille Tehokas
3.50€
Ekologinen rasvanpoistaja Pinnoille, tekstiileille ja välineille Tehokas
7.95€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...