Aloe vera geeli: sen vaikutukset ja käyttö

Julkaistu 15.06.22



Mikä vaikutus aloe vera -geelillä on ja mihin sitä käytetään. Entä miten voit tunnistaa aloe vera tuotteen korkean laadun.


Aloe Barbadensis Miller on tunnettu ja arvostettu tehokkaana lääkekasvina yli 6000 vuoden ajan. Se voi tallettaa huomattavia määriä kosteutta ja ravinteita sen lehtiin aloe vera geelin muodossa. Geeliä, samoin kuin siitä saatua aloe vera -mehua, käytetään ihon ärsytyksiin, auringonpolttamiin, näppylöihin ja muihin iho-ongelmiin.


Aloe vera -mehun ja geelin vaikutus

Aloe vera -kasvin ainesosilla on anti-inflammatorisia, antibakteerisia, antiviraalisia ja antioksidanttisia vaikutuksia ja ne tukevat ihon paranemisprosesseja. Aloe vera -mehu ja geeli sopivat erityisen hyvin herkän ihon hoitoon kasvoille, mutta myös koko keholle. Ja aloe vera voi jopa kehittää vaikuttavia aineitaan sisäisesti. Siksi aloeta on käytetty vuosia lääkekasvina mm:

  • auringonpolttamiin
  • haavojen hoitoon
  • hyönteisten puremiin
  • palovammoihin
  • kuivalle iholle
  • ekseemaan
  • näppylöiden hoitoon
  • punoitukseen kasvoissa
  • psoriaasiin
  • neurodermatiittiin
  • ruusufinniin ja paljon muuhun


Aloe vera -geeli sisältää vaikuttavien ainesosien poikkeuksellisen yhdistelmän, jolla on erityinen vaikutus juuri yksittäisten aineiden tämän vuorovaikutuksen vuoksi. Tutkijat ovat nyt pystyneet havaitsemaan yli 200 ainesosaa aloe vera -lehtien mehusta:

  • mono- ja polysakkaridit (yksinkertaiset ja moninkertaiset sokerit)
  • välttämättömiä aminohappoja
  • mineraaleja
  • hivenaineit
  • toissijaisia kasviaineita


Luonnollisessa, tuoreessa muodossaan aloe veralla on suurin vaikutus. Tämä tarkoittaa, että tämän luonnollisen vaikuttavan aineen kompleksin heikentyminen vähentää myös vaikutusta ihoon.

Santaverde käyttää siis aloe veraa puhtaimmassa muodossaan ja korvaa kosmetiikan tavanomaisen vesipitoisuuden puhtaalla aloe vera -mehulla omasta, valvotusta luomuviljelystä. Lisäksi Santaverde aloe vera -kasvien mehu sisältää molekyylin vähimmäispitoisuuden kokonaan 200 mg litrassa: mitä korkeampi aloverose-pitoisuus, sitä suurempi on voimakkaiden elintärkeiden aineiden kokonaispitoisuus ja sitä voimakkaampi vaikutus ihoon.


Aloe veran ulkoiset vaikutukset ihoon

Aloe vera -geeliä pidetään monipuolisena hoitona ärtyneelle iholle, auringonpolttamalle ja pienille haavoille. Aloe vera -kasvin mehulla on välitön viilentävä, uudistava, rauhoittava vaikutus ja se antaa iholle ravinnepitoisen kosteuden.

Tieteellisesti todistettu: Tutkimus vuodelta 2006 osoittaa, että aloe vera on vielä parempi auringonpolttamille ja palovammoille kuin hydrokortisoni. Lisäksi aloe vera -geeli tukee haavojen, ekseeman, dermatiitin tai psoriaasin hoitoa.

Kosmetiikkateollisuus hyödyntää myös aloe veran korjausvaikutusta ja haluaa käyttää aloe veraa ikääntymistä estävissä tuotteissa. Aktiivisten ainesosien luonnollinen yhdistelmä ja aloe veran kosteuttava vaikutus tukevat ihon uudistumista ja takaavat sileän ja terveen ihon.


Voitko levittää aloe veraa suoraan iholle?

Kyllä, voit levittää aloe veraa suoraan iholle. Aloe vera -geeli, lehtien sisällä, on ihanteellinen iholle levitettävänä, koska geelimäinen rakenne jättää iholle suojakalvon. Erityisesti ihon haavat ja auringonpolttamat hyötyvät aloe vera -geelin käytöstä. Voit myös levittää geelistä saatua aloe vera -mehua suoraan iholle.

Vinkki: Viilennyspakkausta varten liota kangas aloe vera -mehulla ja aseta se iholle. Aloe vera -mehu jäähtyy ja ravitsee ihoa kuumina päivinä ja sitä voidaan käyttää useita kertoja päivässä. Santaverden kasvovedet soveltuvat myös ihon jäähdytykseen pitkin päivää. Niitä voidaan säilyttää jääkaapissa ja näin tarjota virkistystä iholle ravitsevien aloe-ominaisuuksien lisäksi.


Aloe veran sisäiset vaikutukset kehossa

Kuten hyvin tiedetään, kauneus tulee sisältä. Tämä pätee erityisesti aloe veran vaikutukseen. Aloe vera -geeliä ja aloe vera -mehua voidaan käyttää myös sisäiseen käyttöön. Keho hyötyy eniten puhtaan ja tuoreen aloe vera -mehun juomisesta. Aloe vera -fileet, jotka on kuorittu aloe vera -lehdistä, voidaan myös syödä. On tärkeää, että peset lehtifileet kuorinnan jälkeen poistaaksesi aloinin. Aloin on kellertävä neste lehtikuoren ja lehtifileen välillä. Aloinilla voi olla laksatiivinen vaikutus, eikä sitä siksi sisälly aloe vera -mehuihin.

On myös erityisen tärkeää varmistaa, että aloe vera -tuotteet ovat laadukkaita. Ravintolisäkapselit tai jauheet voivat sisältää testaamattomia tai huonompia ainesosia, jotka todennäköisemmin vahingoittavat kuin auttavat kehoa.


Aloe vera -toiminta suolistossa

Korkealaatuinen aloe vera -mehu, on todella hyvä suolistolle. Aloe vera -mehulla on anti-inflammatorinen ja rauhoittava vaikutus. Sen sisältämä aloveroosi vahvistaa myös hyviä suolistobakteereja niin, että ne toimivat paremmin. Tämän mukaan aloe veralla on probioottinen vaikutus suolistossa.


Aloe vera vahvalle immuunijärjestelmälle

Jotta immuunijärjestelmä toimisi hyvin, keho tarvitsee kaikki tärkeät ravintoaineet ja elintärkeät aineet. Aloe veran vaikuttavan aineen kompleksi ei ole verrattavissa hedelmien ja vihannesten vitamiini- ja ravintoainepitoisuuteen, mutta se edistää hyvinvointia.

Aloe vera -mehu ja geeli voivat torjua kehon tulehdusprosesseja ja tukea itsensä parantavaa voimaa. Yhdessä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion elintärkeiden aineiden kanssa aloe vera edistää vahvaa puolustusta.



Aloe vera -geelin käyttö

Aloe vera on saanut huomiota erityisesti viime vuosina, ja sillä on enemmän kysyntää kuin koskaan. Monet kysyvät itseltään: Mikä aloe vera -geeli hyvä? Ja miten aloe vera -geeliä käytetään?

Aloe veran massaa pidetään ihmeaseena monia ihovaivoja vastaan. Aloe vera -geeli esimerkiksi auttaa kuivaa ihoa uudistamaan itsensä ja täydentämään omia kosteusvarastoja. Aloe vera -geeli estää myös tulehdusta ja sitä käytetään usein näppylöiden ja punoituksen tai ärtynyeen ihon hoitoon.

Aloe vera -geelin käyttö on erittäin helppoa. Geelimäinen rakenne voidaan levittää suoraan haavoittuville alueille.


Aloe vera geeli naamiona

Aloe vera -geeli tai mehu sopii hyvin perustaksi kotitekoisille kasvonaamioille. Levitä aloe vera -geeliä, kuten Santaverden puhdasta aloe vera -geeliä ja anna naamion toimia kasvojen iholla muutaman minuutin ajan. Pese kasvot sitten lämpimällä vedellä. Aloe veran ja parantavan saven yhdistelmä tukee epäpuhdasta ihoa ja sillä on puhdistava ja uudistava vaikutus.


Kuorinta aloe vera -geelillä

Kotitekoinen kuorinta aloe veralla tukee ihon uudistumista. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut, kun taas aloe vera ravitsee ihoa. Mekaaniseen kuorintaan tarvitaan aloe vera -geeliä, ruokalusikallinen öljyä (esim. rypäleensiemenöljy tai jojobaöljy) ja ruokalusikallinen merisuolaa. Sekoita kolme ainesosaa homogeeniseksi massaksi ja hiero kuorinta varovasti kasvojen ihoon.

Vinkki: Jos et pidä mekaanisista kuorinnoista ja sinulla on erittäin herkkä iho, voit sekoittaa Santaverden entsyymikuorintajauheen puhtaaseen aloe vera -geeliin ja käyttää sitä lempeänä mutta tehokkaana kuorinta-aineena.


Aloe vera auringonpolttamiin

Auringonpolttama on loukkaantunut ja vaurioitunut iho. Puhdas aloe vera -geeli vähentää punoitusta, minimoi kutinaa ja korjaa ihon. Jopa ihmiset, joilla on aurinkoallergioita, hyötyvät puhtaan aloe vera -geelin levittämisestä.


Estä karvatupentulehduksia aloe vera -geelillä

Parranajon jälkeen iho on stressaantunut ja voi helposti tulehtua. Käytä aloe vera -geeliä vasta ajeltuun ihoon. Viilentävä ja rauhoittava vaikutus ei vain tunnu miellyttävältä, vaan myös estää tulehdusta ja karvatupentulehduksia.


Onko aloe vera -geeli hyvä hiuksille?

Lyhyesti sanottuna: Kyllä, aloe vera -geeli on hyvä hiuksille ja erityisesti hiuspohjalle. Aloe veran geeli auttaa hoitamaan ja suojaamaan kuivaa, kutiavaa ja hilseilevää hiuspohjaa. Ja terve hiuspohja puolestaan varmistaa automaattisesti terveet hiukset. Puhdasta aloe vera -mehua voidaan hieroa hiuspohjaan hoitona ja jättää vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi tai jopa yön yli. Huuhtelu lämpimällä vedellä on yleensä riittävä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mietoa shampoota.

Vinkki: Jos kärsit erityisen hauraista hiuksista tai kuivista kiharoista, voit käyttää Santaverde -kasvovesiä. Ärtyneelle hiuspohjalle ne tarjoavat helpotusta ja kosteuttavat kuivat hiukset samanaikaisesti.


Onko aloe vera -geeli hyvä kasvoille?

Aloe vera -geeli auttaa vahvistamaan, ravitsemaan, kosteuttamaan ja uudistamaan ihoa - myös kasvojen ihoa. Yleensä aloe vera -geeliä pidetään hellävaraisena ja hyvin siedettyinä, joten herkän ihon omaavat ihmiset hyötyvät myös viilentävästä geelistä.

Erityisen stressaantunut ja ärtynyt kasvojen iho, joka on punoittava, kutiava tai jossa on näppylöitä liian monien tuoksujen tai väärän kosmetiikan käytön vuoksi, hengittää jälleen. Auringonpolttamia tai palovammoja varten aloe vera -geeli on välttämätön tuote, eikä sitä saa puuttua mistään kylpyhuoneesta tai matkatavaroista.

Harvoissa tapauksissa luonnollista tuotetta ei siedetä allergioiden vuoksi. Tämä on kuitenkin hyvin yksilöllistä.


Mikä on paras aloe vera -geeli?

Kun ostat aloe vera -geeliä, kiinnitä huomiota vain luonnollisiin ainesosiin ja tuotteen luomulaatuun. Varmista korkealaatuinen aloe vera -geeli noudattamalla näitä vinkkejä: Aloe vera -kosmetiikkavalmisteiden osalta sinun on tarkasteltava tarkasti, koska vain tuotteet, joissa on suuri osa puhdasta ja korkealaatuista aloe vera -mehua, kuten Santaverden tuotteet, voivat hyödyntää aloe veran hyvien ainesosien vaikutusta.


Aloverosen laatuominaisuus aloe vera -mehussa

Aloe veran tehokkuuden mitattavissa oleva laatukriteeri on aloverose-sisältö. Ainutlaatuinen molekyyli sisältyy vain Aloe Barbadensis Millerin geeliin. Mitä korkeampi aloe vera -mehun aloverose-pitoisuus on, sitä suurempi on voimakkaiden elintärkeiden aineiden kokonaispitoisuus ja sitä voimakkaampi vaikutus sillä on ihoon.



Aloe veran edut sertifioidusta luomuviljelystä

Hallitun luomuviljelyn avulla aloe vera -kasvi kasvaa luonnollisella ja hitaalla tavalla. Näin se voi rikastuttaa kaikkia arvokkaita aktiivisia ainesosia vuosien ajan. Synteettisten lannoitteiden aiheuttama nopeutettu kasvu stimuloi kasvia imemään nopeasti suuria määriä vettä. Tämä lisää saantoa kiloissa, mutta aktiivisten ainesosien suhde kokonaispainoon heikkenee nopeasti.


Käsityö varmistaa aloe veran hyvän laadun

Sadonkorjuu ja käsittely käsin on monimutkaista, mutta tämä säilyttää tuoreen kasvin kaikki aktiiviset ainesosat. Manuaalisen sadonkorjuun ansiosta aloe vera -mehuun ei pääse käyttökelvottoman lehtikuoren komponentteja. Myöhempi suodatus voi vahingoittaa tärkeitä vaikuttavia aineita, ja ne voivat jopa kadota kokonaan.


Täydellinen ilmasto Andalusiassa aloe veralle

Testisarjoissa havaittiin, että Andalusiasta peräisin olevan aloe veran pitoisuus on erityisen korkea. Kesän ja talven kausiluonteisten lämpötilaerojen vuoksi kasvit altistuvat positiiviselle stressiärsykkeelle. Tämä kannustaa niitä varastoimaan elintärkeämpiä ainesosia kuin on tarpeen esimerkiksi trooppisissa kasvumaissa.


Kuinka tunnistat aloe vera -kosmetiikkatuotteen laadun?

Hyvässä aloe vera -tuotteessa on suuri osuus aloe vera -mehua, joka on peräisin luonnonmukaisesta maataloudesta. Puhtaalla aloe vera -mehulla on kosteuttava, anti-inflammatorinen ja uudistava vaikutus. Monien aloe vera -tuotteiden kaunis pakkaus, joka on koristeltu vihreillä lehdillä, viittaa suureen osaan lääkekasvista. Näin ei kuitenkaan useinkaan ole. Koska usein tässä on vain aloe vera -jauhetta, joka on laimennettu vedellä. Määrän lisäksi kosmeettisissa valmisteissa käytettävän aloe vera -raaka-aineen laatu on erityisen ratkaiseva vaikutuksen kannalta.


Aloe vera mehun määrä

Mitä enemmän aktiivista ainesosaa sisältyy formulaatioon, sitä korkeammalla se on INCI: ssä (kansainvälinen nimikkeistö). Vain silloin, kun puhdasta aloe vera -mehua käytetään riittävässä määrin, ”Aloe Barbadensis Leaf Juice” voi olla ensimmäinen INCI: ssä. Santaverden luonnollisista kosmeettisista valmisteista ”Aloe Barbadensis Leaf Juice” (viitaten valvottuun orgaaniseen viljelyyn) johtaa INCI: ä ensinnäkin, koska Santaverde korvaa kosmeettisten valmisteiden tavanomaisen vesipitoisuuden puhtaalla aloe vera -mehulla omasta viljelystä ja käsittelystä.



Aloe vera mehun laatu

Lakisääteisissä vaatimuksissa määrätään, että kosmetiikan ainesosissa käytetään yhtenäisiä nimiä: ”Aloe Barbadensis Leaf Juice” tarkoittaa, että tuote sisältää asianmukaista aloe vera -mehua. Jos sen sijaan käytettiin vain konsentraattia - nestemäistä tai kuivattua - nimen on oltava: ”Aloe Barbadensis Leaf Juice Concentrate” tai ”Aloe Barbadensis Powder Extract”. Konsentraatteja käytetään usein, koska ne ovat yleisesti halvempia ja halvempia käsitellä. Konsentraatteja käsitellään kuitenkin usein voimakkaasti, mikä vahingoittaa tai hävittää kokonaan arvokkaita ainesosia.


Luomuviljely

Korkealaatuisen aloe veran kannalta erittäin tärkeän luomuviljelyn merkinnät on yleensä merkitty tähdellä ”*valvotusta luomuviljelystä”.


Aloe vera -geelien laatuerot

Aloe vera -geeli ei ole sama kuin aloe vera -geeli - laadulla on merkitystä. Markkinoilla on ”100% aloe vera -geeliä”. Tähän liittyy usein erityisen korkea tehoaineen tiheys ja laatu. Lausunto ”100% aloe vera” ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote koostuu yksinomaan aloe verasta. Koska tässäkin, kuten missä tahansa aloe vera -geelissä, on geelinmuodostajia ja stabilointiaineita. Useimmissa tapauksissa 100-prosenttinen lausunto tarkoittaa vain sitä, että aloe vera -jauhekonsentraatti on laimennettu vedellä ja vastaa siten 100 prosenttia aloe vera -mehua. Aloe vera ei kuitenkaan voi enää kehittää täydellistä tehokkuuttaan laimennettuna tiivisteenä.

Santaverden puhdas aloe vera -geeli sisältää yli 90 prosenttia puhdasta aloe vera -mehua omasta, hallitusta luomuviljelyksestä, jota täydennetään kasvigeelinmuodostajilla ja lempeällä säilöntäainekompleksilla antibakteerisia kasviuutteita, stabilointiaineita ja denaturoimatonta luomualkoholia.

Artikkelin tuotteet
Rauhoittaa herkkää ihoa Kosteuttaa välittömästi Sisältää ruusunkukkahydrolaattia
26.15€

Uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet ensimmäisenä uutuuksista ja tarjouksista.
Loading...